Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'unes mans agafant un termòmetre

La Xina confirma el primer mort pel coronavirus a la capital, Pequín

Ara per ara hi ha 80 víctimes mortals i prop de 3 milers d'infectats

La Xina ha confirmat el primer mort per coronavirus a la capital del país, Pequín. La víctima és un home de 50 anys que havia estat a Wuhan, on s'hauria infectat el passat 22 de gener. Per la seva part, l'OMS (Organització Mundial de la Salut) ha pujat a «alt» el nivell d'amenaça internacional pel virus: «va ser un error de formulació i l'hem corregit», ha afirmat una portaveu de l'organització amb seu a Ginebra.

Fins ara la Xina reconeix 2.744 casos d'infectats pel coronavirus mentre que la Comissió Nacional de Sanitat xinesa confirma que fins ara hi ha 80 víctimes mortals.  En total es compten prop de 3 milers d'infectats dels quals 461 estarien en estat greu. 

El risc a Catalunya és «extraordinàriament baix»

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha afirmat aquest dilluns que les probabilitats que arribi algun cas del nou coronavirus a Catalunya  són «baixes» però «existeixen»  i ha fet una crida a la tranquil·litat: «El risc des d'un punt de vista de salut pública és extraordinàriament baix».

Guix ha assenyalat que la letalitat d'aquest coronavirus amb epicentre a la província xinesa de Wuhan és d'un 3%, per les dades que es tenen ara com ara;  la de la grip se situa al voltant del 10%.  Preguntat pel Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà d'aquí a un mes i que preveu reunir més de 100.000 visitants, Guix ha respost que estan «preocupats i ocupats» davant una situació que no serà l'habitual a Barcelona però no hi veu «risc important». De moment ha descartat activar accions especials: «No estem pensant en mesures heroiques en absolut».

Des del compte oficial de l'Administració de la Generalitat de Catalunya a Twitter s'ha comunicat quins són els principals símptomes del virus «tos, mal de coll, febre i sensació de falta d'aire». També s'ha establert quin és el protocol d'actuació on s'indica que «si després de tornar d'un viatge a la ciutat de Wuhan es presenten símptomes respiratoris, s'ha de comunicar als serveis sanitaris o bé trucar al telèfon 061 Salut Respon».

També et pot interessar...