JxCat només aconseguiria retenir un 46% dels seus votants

JxCat no descarta eleccions anticipades si hi ha sentència condemnatòria per als presos

Laura Borràs ha assenyalat aquest divendres que es tractaria d'una «reacció de país», i ha reiterat que únicament acceptaran l'absolució dels acusats

Amb la vista posada en les eleccions del pròxim diumenge, una part important dels discursos de les formacions independentistes ha girat al voltant de la situació dels presos catalans. Intervencions durant els mítings electorals, entrevistes des de la presó i missatges per estimular els votants sobiranistes han estat el pa de cada dia durant la campanya electoral. Ara bé, tothom és conscient que, havent-hi un judici, hi haurà una sentència, i els seus efectes s'estendran més enllà de la banqueta dels acusats. 

Junts per Catalunya (JxCat) no descarta unes anticipades si hi ha condemna

Aquest divendres, la número dos de Junts per Catalunya (JxCat) a les eleccions del 28-A, Laura Borràs, no ha dubtat a deixar la porta oberta a una convocatòria d'eleccions anticipades al Parlament de Catalunya, en cas que finalment els acusats siguin condemnats. Borràs no s'ha atrevit a donar més detalls sobre com hauria de ser aquesta sentència per provocar uns comicis anticipats al nostre país, però sí que ha aprofitat per justificar la decisió per endavant.

Laura Borràs ha explicat que l'opció dels comicis anticipats podria ser una «reacció de país»
Laura Borràs ha explicat que l'opció dels comicis anticipats podria ser una «reacció de país» | ACN

 

«La reacció haurà de ser de país, i perquè s'hi sumi tothom també podria poder comportar unes eleccions», ha assenyalat la candidata al Congrés, que també ha dit que la sentència de l'1-O tancarà «el cicle» que es va iniciar amb el referèndum. En aquest sentit, ha reiterat que la seva formació únicament pot acceptar l'absolució de tots els acusats. 

El Parlament va instar el Govern a convocar eleccions fa setmanes

Ara per ara, el president Quim Torrano sembla estar pensant a convocar eleccions, ni tan sols després que el Parlament aprovés una moció del PSC, de caràcter no vinculant, que  l'instava a sotmetre's a una moció de confiança o optar per les anticipades. En aquell moment, JxCat ja va avisar que el Govern no podia treballar justament perquè «amb presos polítics i exiliats no es pot governar amb normalitat».