Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sergi Miquel ha criticat la postura d'ERC a la votació d'ahir

JxCat retreu a ERC la seva abstenció durant la sessió d'investidura

Membres de les dues formacions han tingut una 'baralla de retrets' a través de Twitter

Sergi Miquel ha criticat la postura d'ERC a la votació d'ahir
Sergi Miquel ha criticat la postura d'ERC a la votació d'ahir | Cedida

 

A la sessió d'investidura que es va dur a terme ahir al Congrés, els partits van dir la seva. Les files de JxCat van votar en contra de Sánchez mentre que ERC es va abstenir tot evidenciant, els desacords que mantenen totes dues formacions. Poc després, Gabriel Rufián va fer un tuit recordant el resultat que havia obtingut el socialista que finalment no havia estat investit com a president: «155 vots en contra». Aquesta piulada però va ser replicada pel diputat de JxCat, Sergi Miquel, que li va recordar que ERC havia optat per abstenir-se durant la votació «14 abstencions a canvi de res».

Però la cosa no va acabar aquí. El missatge del diputat de JxCat  va ser retuitejat per l'expresident Carles Puigdemont, a qui l'abstenció dels republicans tampoc li va agradar. A aquesta 'baralla de retrets' es va sumar el membre de l'executiva d'ERC a Igualada, Joan Mangues, que va criticar la piulada de Sergi Miquel tot recordant-li que «no pot anar donant lliçons» perquè JxCat governa amb el PSC a la Diputació de Barcelona. El de JxCat ha considerat però que es tracta de dues coses ben diferents perquè una «et permet fer política des de les institucions» i l'altra comporta que governi un president que «no vol dialogar i no descarta aplicar el 155».

Puigdemont
Puigdemont considera que el discurs de Sánchez era de campanya electoral   | CatalunyaDiari.cat

 

Puigdemont, crític amb Sánchez

Malgrat que ahir no es produís la investidura de Pedro Sánchez, van ser molts els que no es van perdre ni un detall del qual el candidat socialista deia durant el seu discurs al Congrés. Com era d'esperar, Carles Puigdemont en va ser un i va donar a conèixer la seva opinió a través de les xarxes socials. L'expresident català considera que el discurs de Sánchez té un clar to de campanya electoral i per tant creu que s'acabarà anant a unes pròximes eleccions.

«S'embolica amb la paraula Espanya»

En aquest sentit, ha comparat  l'actitud «d'irresponsable» del socialista amb la de Rajoy, Rivera i Casado  perquè quan no tenen arguments, «s'embolica amb la paraula 'Espanya». Puigdemont però ha continuat criticant el discurs del líder socialista perquè considera que hauria de «canviar de discurs, de programa i buscar noves majories» que és el que ha de fer un candidat que «és refusat per la majoria de diputats».

Segons l'expresident, «prefereix» mantenir el discurs i programa però «canviar de diputats i tornar a convocar eleccions». Destaca que aquestes serien les quartes en «menys del que hauria de durar una legislatura».

També et pot interessar...