JxCat no descarta ara esgotar el mandat fins a finals de 2021

Ho ha explicat la vicepresidenta de la formació, Elsa Artadi

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament
El president de la Generalitat, Quim Torra, té programada la vista pel seu cas al Tribunal Suprem per al 17 de setembre. | ACN

La vicepresidenta de JxCat i diputada en el Parlament, Elsa Artadi, no ha descartat que el Govern esgoti la legislatura perquè segueixen «tots els escenaris oberts», i no creu que hagi d'haver-hi eleccions abans que el Tribunal Suprem (TS) ratifiqui o no la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, el 17 de setembre.

JxCat no descarta esgotar la legislatura, que acaba a finals de 2021

En una entrevista a Europa Press, ha assegurat que en absolut és impensable esgotar el mandat: «La legislatura no acaba fins a d'aquí a una mica més d'un any, i tots els escenaris els mantenim oberts, sempre; entre altres coses, perquè les situacions canvien molt ràpid», i més amb la pandèmia del coronavirus.

Així, ha deixat clar que no es prendran decisions anticipades segons el que pugui passar amb Torra, en al·lusió al pronunciament del TS, al que ha acusat de protagonitzar així «una nova ingerència de la justícia espanyola en la política catalana», alguna cosa que creu que també va passar amb l'expresident Carles Puigdemont. Segons Artadi, Torra no agrada i incomoda a l'Estat, i per això creu que ho inhabilitaran, obrint-se així les opcions reglamentàries que hi ha sobre la taula, «tret que el Govern decideixi aplicar un nou 155 a Catalunya; tot és possible però no sembla que vagin per aquí».

Les eleccions no es convocaran abans de la sentència del Suprem

En preguntar-se-li si les eleccions han de convocar-se abans que el Suprem es pronunciï, ha recalcat que no, i considera una fal·làcia demanar que marquin el calendari electoral quan «la justícia espanyola ja ha interferit» en la legislatura de Torra. «No podem viure en la fantasia que si Torra convoca ara no estarà condicionat. És evident que ho estarà», ha apuntat Artadi, que ha recordat que la potestat de convocar eleccions és del president català.

Per això, ha demanat que es respecti aquesta potestat perquè, al marge que pot haver-hi «moltes opinions» sobre aquest tema —en al·lusió a ERC—, defensa que l'única que importa és la de Torra


Comentaris

envia el comentari