Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gabriel Rufián i Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats

Lastra i Rufián parlaran aquest dimarts per concretar una nova reunió de cara a la investidura

La militància d'ERC avalava aquest dilluns la posició negociadora dels republicans

Adriana Lastra i Gabriel Rufián
Adriana Lastra i Gabriel Rufián, en una reunió al Congrés el passat 13 de juny | Catalunya Diari

La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, parlarà aquest dimarts amb el portaveu d'ERC a la cambra baixa, Gabriel Rufián, per concretar una nova reunió  de cara a l'acord per a la investidura de Pedro Sánchez.

La condició d'ERC per investir Sánchez

Gabriel Rufián i Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats
ERC aposta per l'estratègia negociadora amb el PSOE | Catalunya Diari

El PSOE va guardar aquest dilluns silenci mentre es produïen les votacions de  la militància d'ERC, que van avalar amb un 95% de suports l'estratègia negociadora de la direcció, que passa per condicionar qualsevol abstenció a la investidura a la creació d'una mesa de negociació entre governs. «Les bases d'ERC han votat i han dit que seguem a parlar», ha dit Lastra, i per tant «estem esperant per parlar amb el portaveu d'ERC aquest matí  per ultimar aquesta reunió».

A la consulta, que preguntava a la militància si està «d'acord a rebutjar la investidura de Pedro Sánchez si prèviament no hi ha un acord per abordar el conflicte polític amb l'Estat a través d'una mesa de negociació», només un 5,4% dels vots han optat per donar llum verda a la investidura sense cap acord previ.

 

També et pot interessar...