Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Laura Borràs i Carles Puigdemont

Borràs contradiu Puigdemont i s'obre a negociar els pressupostos

Borràs diu que en parlaran «sense línies vermelles prèvies» després de reunir-se amb Carmen Calvo, però ella mateixa ho matisa hores més tard

Laura Borràs i Carles Puigdemont
Laura Borràs i Carles Puigdemont en una reunió a Waterloo. | ACN

Gir en l'estratègia de Junts per Catalunya a Madrid respecte a la negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat de cara a 2021. La portaveu de la formació de Carles Puigdemont al Congrés, Laura Borràs, sortia aquest dimecres al vespre d'una reunió sobre la qüestió amb la vicepresidenta primera del govern espanyol afirmant que estan disposats a negociar els pressupostos «sense línies vermelles prèvies».

Borràs contradiu l'estratègia de confrontació de JxCat dictada per Puigdemont i Sànchez

Les paraules de Borràs sorprenien després que la formació de Carles Puigdemont insisteixi en què la seva estratègia és la «confrontació intel·ligent» amb el govern de l'Estat, marcant distàncies amb els plantejaments d'ERC o del PDeCAT, que ja s'havien mostrat obertament disposats a negociar els pressupostos de l'executiu central. Borràs sorprenia aquest dimecres anunciant que Junts per Catalunya també està disposada a la negociació, contradient de ple l'estratègia dictada fins ara des de Waterloo.

Un canvi de posicionament molt significatiu que se suma al fet que la mateixa Borràs va declarar que JxCat i PDeCAT votarien en el mateix sentit els pressupostos de Sánchez i Iglesias. La portaveu del grup mostrava així la «unitat» que mantenen els quatre diputats de cada bàndol al Congrés. Amb tot, Borràs contraposa la seva postura a la de Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, els dirigents de Junts per Catalunya, partidaris de confrontar amb el govern de l'Estat i reacis a pactar els pressupostos.

Borràs esmenava unes hores més tard el seu posicionament

El desmarcament de Borràs va ser tan evident que la portaveu de JxCat a Madrid va haver de diluir a través de Twitter, passada la mitjanit, les paraules pronunciades unes hores abans en roda de premsa:

Borràs matisava així, de manera clara, el que ella mateixa havia dit a la tarda. Tot i haver-se mostrat disposada a parlar «sense línies vermelles prèvies», la portaveu de JxCat subratlla ara que el govern espanyol «manté invariable la repressió política» i que, si s'esperen adhesions per part de Junts, «no hi seran, en aquestes condicions» a l'espera de saber «quina és la proposta de pressupostos per Catalunya». Un refredament de la postura que arribava tot just unes hores després de la contradicció flagrant respecte la línia de Junts per Catalunya establerta des de Waterloo i Lledoners.