Laura Borràs declararà com a investigada al Tribunal Suprem el 14 de febrer

Creu que podria haver comès els delictes de prevaricació, frau, malversació de fons públics i falsedat documental

Laura Borràs fent declaracions als mitjans de comunicació.
Laura Borràs, en una imatge d'arxiu durant la campanya electoral de les passades eleccions generals. | Cedida

El Tribunal Suprem ha citat la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, el pròxim divendres 14 de febrer a les onze del matí per exposar-li les diligències que se segueixen contra ella amb relació a la presumpta adjudicació irregular de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

L'alt tribunal va decidir obrir una causa per investigar Borràs després que el jutjat d'instrucció 9 de Barcelona elevés el cas perquè és aforada. L'alt tribunal creu que podria haver comès els delictes de prevaricació, frau, malversació de fons públics i falsedat documental. El Suprem constata que segons l'exposició raonada que va enviar el tribunal d'instrucció número 9 de Barcelona, «existeixen indicis en l'execució de fets que podrien ser constitutius de delicte», en concret els de prevaricació, frau a l'administració, malversació de fons públics i falsedat documental.

El total dels contractes suma gairebé 260.000 euros

El TS també vol incloure en la seva investigació la persona beneficiaria dels contractes investigats, Isaías Herrero, ja que considera que la causa és de difícil divisió. El jutjat d'instrucció es va adreçar al Suprem perquè Borràs és ara aforada.

En la seva interlocutòria, el Suprem remarca que l'exposició raonada que ha rebut posa de manifest que entre els anys 2013 i 2017, Borràs va fraccionar contractes de prestació de serveis informàtics sempre per imports inferiors a 18.000 euros per poder-los adjudicar de forma directa i sempre a una mateixa persona, Isaías Herrero, amic personal. El total dels contractes suma gairebé 260.000 euros.

A més, apunta que Borràs i Herrero van aportar diversos pressupostos falsos a noms d'altres entitats. Finalment, afegeix que l'import corresponent als contractes adjudicats no es corresponien amb el preu rial del servei prestat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari