Llach, Bel i Baños pengen una nova pancarta al Palau de la Generalitat

Respon al lema 'Llibertat d'opinió i expressió'

Pancarta
La nova pancarta que llueix la Generalitat reclama llibertat d'opinió i expressió | Twitter

La Generalitat ha tornat a penjar aquest divendres a les 18 hores una pancarta a la façana amb el lema 'Llibertat d'opinió i expressió. Article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans' després d'haver retirat aquest mateix divendres la que estava penjada amb un llaç groc i que demanava la llibertat dels «presos polítics i exiliats».

A les 15.33 hores, dos operaris havien retirat la pancarta anterior després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ordenés als Mossos d'Esquadra que la traguessin de manera immediata.

L'alt tribunal ha emès un ofici pel qual exigia als Mossos la retirada immediata d'aquesta pancarta amb el missatge per la llibertat dels presos, un cop havia expirat el termini per treure-la, i després que el president de la Generalitat, Quim Torra, anunciés que no ho faria.

Cas omís a la Justícia per enèsima vegada

Després de complir l'ordre, els exdiputats Lluís Llach i Antonio Baños i l'actriu Sílvia Bel i la filòloga Maria Teresa Casals han tornat a penjar una altra pancarta, i es repeteix així el capítol de les últimes eleccions generals, quan en el període preelectoral van ordenar retirar la pancarta amb el llaç i l'Executiu de Torra va penjar una altra pancarta amb un llaç blanc que també demanava la «llibertat dels presos polítics».

Aquella pancarta tampoc no va ser acceptada, per la qual cosa el Govern la va retirar, però va tornar a penjar-ne una altra --la que està penjada ara-- en la qual es reclamava 'Llibertat d'opinió i expressió. Article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans', tot i que després del període electoral van tornar a penjar la del llaç groc que hi havia fins aquest divendres.

 

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
M'agrada

envia el comentari