Un veí d'Igualada denuncia que fa un any que espera visita després de patir un infart

Marc Cases ha explicat la seva situació a 'Crónica Global' | L'home, de 44 anys, no ha vist un metge des de l'octubre del 2018

Marc Cases, de 44, espera una visita al cardiòleg a l'hospital d'Igualada des de fa un any
Marc Cases, de 44, espera una visita al cardiòleg a l'hospital d'Igualada des de fa un any | Cedida

Marc Cases va patir un infart el juny del 2016. El passat octubre va entrar en llista d'espera i encara avui no ha visitat el cardiòleg. Segons ha explicat a 'Crónica Global' en una entrevista, va ser intervingut fa tres anys a l'Hospital Bellvitge, on van instal·lar-li una malla metàl·lica dins el cor —coneguda com a 'stent'—, després de realitzar una angioplàstia coronària. Posteriorment, va acudir a una revisió a Igualada.

Passat un any, després de ser intervingut per segona vegada, va visitar el metge en dues ocasions semestrals. Les últimes en més de 9 mesos. «Dies abans em van trucar per posposar la consulta el febrer del 2019», relata al mitjà esmentat; no obstant això, encara no ha estat rebut per cap especialista i quan reclama i denúncia els fets, l'insten a presentar una queixa al Síndic de Greuges.

El centre va reduir la plantilla de cardiòlegs ara ja fa 2 anys de quatre metges a dos, que actualment un d'ells treballa a jornada completa i l'altre en torns. La llista d'espera del centre mèdic per a una visita al cardiòleg, en la qual figura Cases des de fa 1 any, constata que hi ha 173 pacients segons les últimes dades del registre —del passat agost—.

Silenci en la Generalitat

Paral·lelament, 'Crónica Global', que ha contactat amb el Departament de Salut de la Generalitat, assenyala que l'òrgan no ha volgut facilitar informació sobre el temps d'espera de les persones afectades a l'hospital d'Igualada i tampoc han volgut aclarir el nombre de cardiòlegs —mencionat anteriorment—que hi treballen. El responsable de Política Territorial i Acció Social de CCOO, Toni Mora, considera que el silenci de la Generalitat es pot deure a la precària situació dels centres mèdics i les llistes d'espera.

També et pot interessar...

 


Comentaris

envia el comentari