La família de la tercera víctima mortal de listeriosi denuncia negligències i anuncia accions legals

Una de les seves filles, la Maria, nega rotundament que la seva mare hagi mort per patologies prèvies

La família de la tercera víctima mortal de listeriosi denuncia negligències i anuncia accions legals
La família de la tercera víctima mortal de listeriosi denuncia negligències i anuncia accions legals | Europa Press

«Que la meva mare hagi mort per patologies prèvies no s'ho creu ningú». Són les paraules de la Maria, una de les filles de la Francisca, la dona de 74 anys que va perdre la vida aquest dimarts a Sevilla i que es va convertir en la tercera víctima mortal del brot de la listeriosi que es va iniciar aquest estiu a Andalusia. El brot, que ja ha traspassat les fronteres de la comunitat autònoma, ja acumula 196 casos i tres morts.

La família de la Francisca té molt clar que la dona va morir exclusivament a causa de la listeriosi. Es neguen a acceptar el que van anunciar des del ministeri de Sanitat, on van dir que es tractava d'una víctima «amb patologies prèvies». Asseguren que la Francisca tenia alguns problemes, com arrítmia o anèmia, però que no sofria per res extraordinari en una dona de la seva edat.

El mateix dia va començar a notar els efectes

Fins al dimarts, la Francisca estava sota seguiment mèdic i tot semblava controlat. La seva filla Maria explica que el seu destí es va torçar el dia que van comprar una peça de carn entatxonada de La Mechá. Eren consumidors habituals i aquell dia la Francisca va ser qui en va menjar més de tots. Segons expliquen, aquell mateix dia ja va començar a notar els símptomes.

Expliquen que, sense ser conscients que el bacteri ja es trobava en el cos de la seva mare, el dilluns van anar al metge. «Teníem cita per una analítica i el metge li va demanar una transfusió de sang». Aquell mateix dia, la van deixar en observació amb problemes de coordinació en la parla i l'endemà li van diagnosticar un possible ictus, que finalment va resultar negatiu.

Va ser poques hores abans que la Francisca perdés la vida quan van trucar-los a casa els serveis d'Epidemiologia. Tenien clar què volien preguntar: si la dona havia consumit carn entatxonada en els últims dies, i més concretament de la marca La Mechá. Amb llàgrimes als ulls, la Maria explica a 'El Mundo' que «va començar a empitjorar, va deixar de respirar, la van entubar i va agafar una pneumònia».

«Només vull justícia, perquè a la meva mare no me la pot tornar ningú»

Tant la Maria com els seus germans estan contents amb l'atenció mèdica que va rebre la seva mare, però no s'expliquen que li atribuïssin patologies prèvies. Tenen clar que emprendran accions legals. «No vull perjudicar a ningú, només vull justícia perquè a la meva mare no me la pot tornar ningú», sentencia la Maria.

També et pot interessar...


Comentaris
Dolors
Certifico l'any d'espera per la visita del cardiòleg. La meva mare li hsn donat 6 mesos per una eco. Cardíaca i 13 mesos per la visita del cardiòleg a l'hospital Sant Joan de Reus. Això no pot ser a veure si la generalitat inverteix més en salud, és primordial.

envia el comentari