Mossos

Un aparcament públic de la Mina, amenaçat per piròmans

S'han donat diversos episodis de cotxes incendiats en els últims dies

Un aparcament públic de la Mina és el nou perill per als cotxes dels habitants d'aquest barri: segons sembla, és el nou objectiu d'uns desconeguts piròmans. Ja s'han donat diversos incidents durant els últims dies, segons informa 'Metrópoli Abierta'. Aquest és el cas del passat dissabte per la matinada, quan van  incendiar diversos vehicles, i que van provocar una gran alerta entre els veïns per les  flames i les explosions  que es van formar. 

Aquest últim incendi de dissabte es va crear pocs minuts després de mitjanit, i alguns veïns van ser testimonis de com els cotxes s'incendiaven i produïen algunes explosions a causa del foc. Els Mossos d'Esquadra van aparèixer  15 minuts després de l'avís dels veïns.

Un pàrquing provisional des del 2000

El pàrquing on van tenir lloc aquests successos es tracta d'un recinte que és un descampat sense asfaltar, i on només es permeten estacionar turismes. Tot i estar en ús actualment, es tracta d'un pàrquing que es va formar com a provisional mentre es duia a terme el primer tram del Pla de Transformació del barri de la Mina, entre els anys 2000 i 2010. No obstant això, l'aparcament segueix actiu. 

A més, tenint en compte que es tracta d'un barri amb molts habitatges i, per tant, amb una gran quantitat de veïns, és un pàrquing al qual els residents no hi acudeixen gaire. De fet, el més habitual és que aquest es trobi sobre  la meitat de la seva capacitat total.

Inseguretat acceptada com a normal, però amb molta presència policial

De fet, la inseguretat que estan vivint els veïns en aquests moments, molts residents,  s'ho prenen com un element «que forma part del barri». Així ho ha explicat una veïna de la Mina a 'Metrópoli Abierta'. Afirma que aquesta situació s'ha incrementat tan últimament que ha passat a ser «habitual» en el dia a dia. «Veure xeringues i 'yonkis' punxant-se és habitual en la zona Fòrum i la Mina. També es cremen contenidors». 

Degut a la problemàtica sembla haver augmentat la vigilància policial a la zona: «Últimament estem veient molta policia, més Mossos que Guàrdia Urbana», explica la veïna, fet que abans «no es veia policia» pels carrers. 

També et pot interessar...