Salut sospita de dos nous possibles infectats per listeriosi a Catalunya

Salut eleva a sis els casos sospitosos de listeriosi a Catalunya amb dues noves persones amb símptomes al Maresme i al Ripollès

L'home ja hauria suplantat la identitat en altres ocasions
Salu sospita d'un nou cas de listeriosi a Catalunya   | Cedida

El Departament de Salut sospita de dos nous casos de possibles afectats per listeriosi: un al Maresme i un altra a la comarca del Ripollès. Els dos casos sospitosos tenen quadres amb símptomes, com ara diarrees.

S'està a l'espera de les analítiques per verificar si es tracta de casos confirmats o no. Al marge, hi ha cinc casos probables però no confirmats. Pot donar-se el cas que hi hagi persones infectades, però tot i això donin negatiu a la prova, ja que cal una càrrega forta del bacteri perquè les analítiques donin positiu. Aquests cinc individus sospitosos de patir la infecció han donat negatiu en les proves, però l'Agència de Salut Pública a Catalunya els va considerar com a «probable» la infecció, ja que aquestes proves no les han considerat determinants per a confirmar-los. 

Quatre nous casos detectats ahir

Ahir, dimecres, es van poder confirmar quatre nous casos de listeriosi arreu de Catalunya, en concret al Barcelonès, Gironès, la Garrotxa i el Vallès Occidental. Aquestes persones també es mantenen a l'espera dels resultats de les analítiques, les quals confirmarien o no la presència del bacteri. Tot i això, sí que han presentat els símptomes més comuns. 

Totes les persones que han presentat els símptomes del bacteri reconeixen haver ingerit carn entatxonada provinent d'Andalusia, és a dir, relacionada amb el brot de la infecció. Alguns dels símptomes que han generat els casos detectats són lleus: diarrees, amb o sense febre. 

listeriosi fàbrica
La fàbrica feia 2 anys que no passava els controls sanitaris | EFE

 

La fàbrica feia 2 anys que no passava el control sanitari

A més, fa pocs dies es va poder saber que la fàbrica andalusa de la marca 'La Mechá', la qual ha estat l'origen d'un brot de listeriosi, feia més de dos anys que no passava la inspecció sanitària. Així ho va confirmar la Junta d'Andalusia, després de realitzar una inspecció a la fàbrica de l'empresa càrnia.

Segons va poder publicar 'ElCaso.cat', unes anàlisis a la fàbrica van confirmar la presència del bacteri a la màquina 'mechadora', la qual se n'encarrega d'omplir la carn amb agulles abans de l'enfornat. A més, l’Ajuntament de Sevilla, encarregat de les pertinents proves a la fàbrica, va apuntar a un possible segon brot al carro del forn. Així doncs, es va comprovar que l'empresa Magrudis, encarregada de 'La Mechá', no complia amb els protocols sanitaris pertinents i, a més, no havia realitzat els controls sanitaris que li pertocaven. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari