ÚLTIMA HORA

💉 Pfizer endarrereix entre tres i quatre setmanes l'entrega de vacunes a la Unió Europea

Salut detecta quatre nous casos sospitosos de listèria a Catalunya

Són persones del Barcelonès, el Gironès, la Garrotxa i el Vallès Occidental, relacionats amb el brot d'Andalusia

La Mechá
En tots els casos s'ha consumit carn entatxonada d'Andalusia   | La Mechá

 

La listèria alerta de nou Catalunya. El Departament de Salut té constància de quatre nous casos sospitosos al Barcelonès, Gironès, la Garrotxa i el Vallès Occidental, tots ells relacionats amb el brot d’Andalusia. S'està a l'espera de les analítiques per verificar si es tracta de casos confirmats o no.

Han consumit carn d'Andalusia

En tots aquests casos s'ha consumit carn entatxonada d'Andalusia, que ha generat quadres amb símptomes lleus, com diarrees, amb o sense febre. El dilluns es van conèixer els resultats de les analítiques dels cinc primers casos sospitosos de listèria, que no van ser determinants per confirmar-los, tot i que l'Agència de Salut Pública a Catalunya va considerar «probable» la infecció en aquests pacients.

El ministeri de Sanitat confirmava tres casos fa una setmana

El passat 21 d'agost, la ministra de Sanitat del govern espanyol, María Luisa Carcedo, confirmava un total de tres casos de persones infectades amb listeriosi per consumir carn contaminada a Catalunya. Fins a tal dimecres, es pensava que només hi havia dos casos de contaminació. Això sí, Sanitat insistia que hi ha un únic brot, a Andalusia

Dos dies després, el Departament de Salut feia pública la sospita de més casos de possibles afectats pel brot de carn entatxonada a Catalunya. De moment, cap dels afectats ha requerit ingrés hospitalari i les persones sota sospita d'estar infectades estan en bones condicions de salut.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari