ÚLTIMA HORA

ERC pacta amb el PSOE l'abstenció a una nova pròrroga de l'estat d'alarma

Mor una dona 74 anys a Sevilla, tercera víctima de la listèria

Formava part del grup de risc perquè també tenia altres patologies
Mor una dona 74 anys a Sevilla, la tercera víctima de la listèria | Cedida

 

El brot de listeriosi causat per la carn entatxonada contaminada ja s’ha cobrat la tercera víctima. Una dona de 74 anys que patia la infecció ha mort aquest dimarts a les 13.15 hores a l’Hospital Virgen del Rocío de Sevilla, segons informa la Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d’Andalusia.

 

La dona presentava altres patologies

La dona havia estat ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI), ja que presentava altres patologies que la situaven dins del grup de risc de persones amb el sistema immunològic dèbil. A més, per la seva edat també s’incloïa en el grup de risc, format per persones de la tercera edat, nens, embarassades i persones amb immunodeficiències.

 

L'Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla
La dona va ser ingressada a l'Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla | Twitter / @HospitalUVRocio

 

Amb aquesta nova víctima, s’eleven a tres les morts causades pel brot de listèria causat per la carn entatxonada ‘La Mechá’ a Andalusia. La primera víctima va ser una dona de 90 anys, traspassada el 20 d’agost,i la segona un home de 72 anys, cas que encara està en investigació perquè també patia un càncer de pàncrees. Paral·lelament, un home de 62 anys va morir a Cantàbria també per aquesta infecció, però sense haver consumit la carn entatxonada, pel que no està relacionat amb el brot d’Andalusia.

 

196 persones infectades 

La Junta d’Andalusia i el Ministeri de Sanitat han confirmat tres nous casos de persones infectades, encara que el brot està en fase de control i el nombre d’ingressats va disminuint. A hores d’ara, el brot ha intoxicat a 196 persones i, en les últimes 24 hores, el nombre de persones ingressades s’ha reduït en un 20%.

 

Les persones ingressades pel bacteri de la 'Listeria monocytogenes' es troben, sobretot, a Sevilla, amb 46 persones; Huelva, amb 15; Cadis, amb 1; Màlaga, amb 4; Còrdova, amb 1 i Granada, amb 1. El 82,6% dels casos de listèria han tingut lloc a Sevilla, sent la comunitat més afectada.

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari