Mor una dona 74 anys a Sevilla, tercera víctima de la listèria

Formava part del grup de risc perquè també tenia altres patologies

Mor una dona 74 anys a Sevilla, la tercera víctima de la listèria | Cedida

El brot de listeriosi causat per la carn entatxonada contaminada ja s’ha cobrat la tercera víctima. Una dona de 74 anys que patia la infecció ha mort aquest dimarts a les 13.15 hores a l’Hospital Virgen del Rocío de Sevilla, segons informa la Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d’Andalusia.

La dona presentava altres patologies

La dona havia estat ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI), ja que presentava altres patologies que la situaven dins del grup de risc de persones amb el sistema immunològic dèbil. A més, per la seva edat també s’incloïa en el grup de risc, format per persones de la tercera edat, nens, embarassades i persones amb immunodeficiències.

L'Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla
La dona va ser ingressada a l'Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla | Twitter / @HospitalUVRocio

 

Amb aquesta nova víctima, s’eleven a tres les morts causades pel brot de listèria causat per la carn entatxonada ‘La Mechá’ a Andalusia. La primera víctima va ser una dona de 90 anys, traspassada el 20 d’agost, i la segona un home de 72 anys, cas que encara està en investigació perquè també patia un càncer de pàncrees. Paral·lelament, un home de 62 anys va morir a Cantàbria també per aquesta infecció, però sense haver consumit la carn entatxonada, pel que no està relacionat amb el brot d’Andalusia.

196 persones infectades 

La Junta d’Andalusia i el Ministeri de Sanitat han confirmat tres nous casos de persones infectades, encara que el brot està en fase de control i el nombre d’ingressats va disminuint. A hores d’ara, el brot ha intoxicat a 196 persones i, en les últimes 24 hores, el nombre de persones ingressades s’ha reduït en un 20%.

Les persones ingressades pel bacteri de la 'Listeria monocytogenes' es troben, sobretot, a Sevilla, amb 46 persones; Huelva, amb 15; Cadis, amb 1; Màlaga, amb 4; Còrdova, amb 1 i Granada, amb 1. El 82,6% dels casos de listèria han tingut lloc a Sevilla, sent la comunitat més afectada.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari