Un home de 72 anys, el segon mort per listeriosi a Andalusia

És la tercera víctima mortal a Espanya però la segona del brot de carn entatxonada contaminada

Muere una de las personas afectadas por listeriosis en Sevilla
Mor una segona persona a causa del brot de listeriosi | Cedida

Avui s'ha conegut la tercera mort per listeriosi a Espanya, la segona a Andalusia, causada pel brot de carn entatxonada contaminada de la marca «La Mechá». La tercera víctima és un home de 72 anys, segons ha indicat el portaveu de la Conselleria de Salut i Famílies d'Andalusia, José Miguel Cisneros. L'home tenia un càncer de pàncrees en fase terminal.

Cisneros ha indicat que el nombre de persones afectades per aquest brot ha pujat fins a les 186 i d'aquestes, 99 estan hospitalitzades i 31 són dones embarassades. No obstant això, es preveu una «breu caiguda» de casos durant la pròxima setmana perquè finalitza el període d'incubació.

La segona víctima relaciona amb el brot de carn contaminada

Malgrat que es tracta de la tercera víctima mortal de listeriosi a Espanya, la Direcció General de Salut Pública ha matisat que es tracta de la segona mort vinculada al brot de carn entatxonada contaminada perquè el cas localitzat a Cantàbria no està relacionat amb el brot que es va originar fa uns dies a Andalusia. Per ara, aquest brot ha causat dues morts, la primera víctima va ser una dona de 90 anys que estava ingressada a l'Hospital Virgen del Rocío, i l'avortament a dues dones embarassades a causa de la presència de listèria a la placenta. 

Segons les anàlisis preliminars, es confirmaria la hipòtesi que el brot es va produir per la contaminació dels aliments en les màquines encarregades de tatxonar la carn de l'empresa Magrudis SL, a Sevilla, ha explicat Cisneros qui a una entrevista d''Onda Cero' va indicar que l'origen d'aquesta contaminació es trobaria «probablement», «a la zona de producció i manipulació de la carn».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari