Un home de 72 anys, el segon mort per listeriosi a Andalusia

√Čs la tercera v√≠ctima mortal a Espanya per√≤ la segona del brot de carn entatxonada contaminada
Mor una segona persona a causa del brot de listeriosi | Cedida

 

Avui s'ha conegut la tercera mort per listeriosi a Espanya, la segona a Andalusia, causada pel brot de carn entatxonada contaminada de la marca ¬ęLa Mech√°¬Ľ. La tercera v√≠ctima √©s un home de 72 anys, segons ha indicat el portaveu de la Conselleria de Salut i Fam√≠lies d'Andalusia, Jos√© Miguel Cisneros. L'home tenia un c√†ncer de p√†ncrees en fase terminal.

 

Cisneros ha indicat que el nombre de persones afectades per aquest brot ha pujat fins a les 186 i d'aquestes, 99 estan hospitalitzades i 31 s√≥n dones embarassades. No obstant aix√≤, es preveu una ¬ębreu caiguda¬Ľ de casos durant la pr√≤xima setmana perqu√® finalitza el per√≠ode d'incubaci√≥.

 

La segona víctima relaciona amb el brot de carn contaminada

Malgrat que es tracta de la tercera v√≠ctima mortal de listeriosi a Espanya, la Direcci√≥ General de Salut P√ļblica ha matisat que es tracta de la segona mort vinculada al brot de carn entatxonada contaminada perqu√® el cas localitzat a Cant√†bria no est√† relacionat amb el brot que es va originar fa uns dies a Andalusia. Per ara, aquest brot ha causat dues morts, la primera v√≠ctima va ser una dona de 90 anys que estava ingressada a l'Hospital Virgen del Roc√≠o, i l'avortament a dues dones embarassades a causa de la pres√®ncia de list√®ria a la placenta. 

 

Segons les an√†lisis preliminars, es confirmaria la hip√≤tesi que el brot es va produir per la contaminaci√≥ dels aliments en les m√†quines encarregades de tatxonar la carn de l'empresa Magrudis SL, a Sevilla, ha explicat Cisneros qui a una entrevista d''Onda Cero' va indicar que l'origen d'aquesta contaminaci√≥ es trobaria ¬ęprobablement¬Ľ, ¬ęa la zona de producci√≥ i manipulaci√≥ de la carn¬Ľ.

 

 

També et pot interessar...

 

Comentaris