Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Semana 29 del embarazo

Pateix un avortament a les 18 setmanes de gestació a causa de la listèria

La Teresa havia patit tres avortaments amb anterioritat

Teresa perdió a su hija a las 18 semanas de gestación tras comer carne contaminada con listeria
La infecció va causar-li l'avortament a la Teresa | Getty Images

 

Ahir moria una dona de 90 anys, ingressada a l'UCI, a causa de la listeriosi, ara s'ha conegut que el passat 2 d'agost, una dona va patir un avort a les 18 setmanes de gestació afectada també per aquesta infecció. A hores d'ara, hi ha 131 persones afectades i se sospita que unes altres 523 puguin estar-ho. El bacteri ‘Listeria monocytogenes’ és la causant d'aquesta infecció que s'ha propagat pel consum de carn entatxonada de la marca «La Mechá» la qual ha retirat avui quatre productes més. 

Teresa va menjar la carn contaminada pel bacteri i un mes després va perdre a la seva filla després de patir un avort. Els fets es van produir 13 dies abans que la Junta d'Andalusia declarés l'alerta sanitària  pel brot de listeriosi. Així ho han explicat a 'El Mundo' Teresa i la seva parella José, tots dos veïns de Villanueva del Ariscal: «He perdut a la meva filla per la listèria».

Teresa ja havia patit tres avortaments 

En els informes mèdics que l'hospital Virgen del Rocío de Sevilla els hi va entregar s'indica que la causa de  l'avortament va ser la listèria, ja que la dona va donar positiu a l'analítica realitzada. L'informe explica que  el líquid amniòtic i les membranes que el contenen es van infectar  i això va provocar que aquestes es trenquessin de forma prematura, provocant l'avortament. 

Teresa lamenta que es tractava «d'una nena molt buscada» perquè, anteriorment, la dona ja havia patit fins a tres avortaments  i ha assenyalat que en aquest «tot anava perfecte». Després d'una quarta pèrdua la dona se sent totalment abatuda.

Retiran del mercado cuatro productos «La Mechá» contaminados con listeria
La marca ha retirat quatre productes més contaminats per listèria | La Mechá

Tota la família va consumir la carn contaminada

Segons ha explicat la Teresa «a finals de juny o principis de juliol» la família de la Teresa  va menjar carn entatxonada que la seva sogra havia comprat a una tenda del poble a finals del passat mes la família va començar a tenir els símptomes de la infecció i el 15 d'agost es va declarar l'alerta sanitària. Quan la sogra es va acostar a la tenda per preguntar li van confirmar que la carn que li havien venut era la de la marca afectada.

Cap dels familiars van haver de ser ingressats, a excepció de la Teresa, només van presentar petits símptomes «malestar, vòmits i poc més». Fins i tot l'àvia de 87 anys va menjar la carn contaminada i «no li va passar res», quelcom que els ha sorprès, ja que es tracta d'un bacteri molt greu i que pot arribar a ser mortal en nens, avis, embarassades i persones que tenen debilitat el seu sistema immunitari.

Va ser dels primers 10 casos que es van detectar

En el cas de la Teresa, va patir febrades de 40 graus, mals de cap molt forts, dolors musculars i vòmits. El malestar era tal que l'1 d'agost va haver d'ingressar a l'hospital convertint-se en un «dels deu primers casos que es van detectar».  L'endemà, havia perdut a la seva filla.

Arran dels fets ha emprès accions legals contra l'empresa responsable del brot. D'altra banda, el 15 d'agost una altra dona va patir un avortament a causa de la listèria,  van trobar el bacteri a la placenta, i hi ha 18 embarassades ingressades  afectades per la infecció.

També et pot interessar...