Retiren quatre productes més de carn contaminada amb listeriosi

Augmenten a 131 les persones afectades i hi ha 523 casos sota sospita pendents de diagnosticar

Retiran del mercado cuatro productos «La Mechá» contaminados con listeria
La retirada de quatre productes més del mercat complica el brot de listeriosi | La Mechá

Continua l'alerta a tota Espanya pel brot de listeriosi. Els afectats per la carn entatxonada contaminada amb el bacteri 'Listeria monocytogenes' distribuïda per la marca 'La Mechá' ja sumen 131 i hi ha 523 casos més sota sospita. A més, l'alarma puja de to: l'empresa Magrudis ha començat a retirar quatre productes més del mercat.

Quatre productes més contaminats amb listèria

La carn entatxonada amb mantega ibèrica, el 'chicharrón' andalús, el llom al Jerez i el llom al pimentó. Quatre productes també perillosos per a la salut que la Conselleria de Salut i Famílies d'Andalusia ha ordenat retirar del mercat. L'empresa en qüestió ha informat que «ho farà el més ràpid possible», segons avança 'El Español'.

En total es van vendre fins a 2.000 envasos de carn entatxonada contaminada, majoritàriament a Andalusia, tot i que també en menor quantitat a Extremadura i Madrid, entre altres comunitats.

Mortal en col·lectius vulnerables

El passat 15 d'agost la conselleria decretava l'alerta sanitària per un brot de listeriosi que ha afectat a més de 100 persones, de les quals 56 es troben ingressades. Cal recordar també que ja hi ha víctimes mortals. La carn contaminada ha acabat amb la vida d'una dona de 90 anys i dues dones embarassades han perdut els seus nadons

Es tracta doncs d'una infecció que pot passar desapercebuda, però alhora pot ser molt greu i mortal en nens, persones grans, embarassades i persones amb el sistema immunitari debilitat o baixes defenses.

Un lot enviat a Catalunya, que no va acabar arribant

La bacteria 'Listeria monocytogenes' causa listeriosis
El bacteri 'Listeria monocytogenes' causa listeriosi | Cedida  
 
 

«Les comunitats estan alertades per doble: estan activades l'alerta de seguretat alimentària i la sanitària», ha comunicat a 'Cadena Ser' la ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo. El ministeri confirma que es van realitzar enviaments de la carn contaminada a Extremadura, Madrid, Castella i la Manxa i Tenerife. A Catalunya també se'n va enviar un lot, que finalment no va acabar arribant a lloc. L'alerta, igualment, és d'abast nacional

La xifra d'afectats pel brot augmenta i aquest dimecres es compten ja 131 persones afectades per la listeriosi, a més de 523 casos que estan sota sospita, estudiant-se i a l'espera de ser diagnosticats després dels resultats de les analítiques. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari