Teresa Jordà es disculpa per promoure la cervesa 'Fuck Spain'

El PP català ha demanat la dimissió de la consellera d'Agricultura per la foto publicada a Instagram

 

 

Teresa Jordà s'ha disculpat aquest dimarts en directe a Catalunya Ràdio per una foto que publicava al seu Instagram i que ha portat cua. La consellera d'Agricultura mostrava la setmana passada una imatge amb una cervesa artesanal a la mà, etiquetada amb el missatge 'Fuck Spain', generant una allau de crítiques.

 

Segons Jordà, no es va adonar del missatge que portava escrit l'ampolla fins a llegir els primers comentaris. «Estava en un restaurant i un noi se'm va apropar per ensenyar-me la beguda. Vam estar parlant una estona, vaig fer-me la foto i vaig marxar», relata. Les xarxes socials esclatarien en retrets per enaltir un missatge d'aquestes característiques essent una representant política.

 

«No era la meva intenció. La meva trajectòria demostra que ens sobren milions d'arguments per demanar la llibertat política del país i no és necessari faltar el respecte absolutament a ningú», deia la consellera. «Si he faltat el respecte a algú, ho sento», afegia. 

 

El PP català demana la dimissió de Jordà

Alguns usuaris l'han convidat a fer l'exercici a la inversa i imaginar-se quina hauria estat la seva reacció si un membre del govern espanyol hagués recomanat consumir una cervesa amb el missatge 'Fuck Catalunya'

 

 

Per la seva banda, el president del PP català, Alejandro Fernández, ha demanat la seva dimissió per la qüestió: «No és acceptable que la senyora consellera tingui temps per fer-se fotos còmiques faltant el respecte a més de la meitat de la societat catalana, mentre no té temps per rebre els afectats dels incendis que necessiten ajudes directes», referint-se a les víctimes del tràgic foc a les Terres de l'Ebre, que reclamen més suport.

 

La polèmica de la llet crua

No és la primera vegada que l'exalcaldessa de Ripoll es troba a l'ull de l'huracà. El juliol de 2018 va ratificar el decret que permetia la comercialització de la llet crua a Catalunya, fet que va generar una forta polèmica pels riscs que pot comportar i per l'oposició de gran part de la comunitat mèdica.

 

L'any 2013, en la mateixa línia, Jordà va ser durament criticada també per plantejar a la llavors ministra de Sanitat, Ana Mato, regular les teràpies naturals com l'homeopatia o l'acupuntura per «dotar de seguretat a la ciutadania». 

 

També et pot interessar...