Greta Thunberg arribant a Nova York

Greta Thunberg arriba a Nova York després de 2 setmanes de travessia per l'Atlàntic

L’activista ha desembarcat a Nova York després de creuar l’Atlàntic a dalt d'un veler ecològic, per tal de participar en la cimera de les Nacions Unides

Finalment, després de 2 setmanes creuant l’Atlàntic a dalt del veler ecològic Malizia II, l’activista sueca de 16 anys, Greta Thunberg, ha desembarcat a Nova York per tal d’assistir a la cimera sobre el clima de les Nacions Unides.

La seva arribada ha estat rebuda amb 17 embarcacions de l’ONU per acompanyar-la durant el darrer tram de la seva travessia fins país americà. Cada veler simbolitzava cada un dels 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible de l’ONU.  

La jove sueca, desembarcava a les 9 del matí d’aquest dimecres (a les 15.00 hores a Catalunya) entre els crits de centenars de joves que havien anat a rebre el seu ídol. Rachel Lee, de 16 anys, comentava «És una de les grans líders de la nostra generació. Veure com ha crescut en tan poc temps és un exemple de què el món pot respectar els líders climàtics».

Una travessia de tots colors

Greta va decidir creuar l’Atlàntic en vaixell perquè no volia utilitzar un avió per la forta empremta ecològica dels vols.  Abans d’arribar al final del seu destí a bord del veler Malizia II, li va tocar navegar amb etapes de fort onatge i tempestes. A més, les condicions del veler no eren les més òptimes en alguns casos, sense llum o amb escassa il·luminació a les cabines o al lavabo.

Tot i això, el viatge no s’acaba aquí, i és que li queda per davant una altra travessia. Just acaba d’arribar a un país on el seu president, Donald Trump, ha qualificatel canvi climàtic de farsa. «El meu missatge a Donald Trump és que escolti la ciència» remarcava Greta Thunberg. El seu viatge però, no s’acaba a Nova York. La seva agenda està marcada per esdeveniments el Canadà, a Mèxic i finalment a Xile, per tal de fer escoltar la seva veu i la de molts estudiants de què la crisi climàtica és una amenaça present.

També et pot interessar...