Un manifest compara Torra i Puigdemont amb Abascal: «Són cares d'una mateixa moneda»

Els firmants demanen que les forces amb més suport facin acords per «aïllar a aquells que ens divideixen»

Torra i Puigdemont
El manifest ha comparat Torra i Puigdemont amb Abascal   | CatalunyaDiari.cat

Aquest diumenge es publicava a 'El Mundo' un manifest, promogut per 'Recortes Cero', que es posiciona en favor de formar governs progressistes i en defensa de la democràcia als ajuntaments i municipis ara que és el moment de fer els pactes després de les eleccions.

En el text s'explica que aquests governs de progrés han d'ampliar «drets i llibertats» i «aplicar polítiques de redistribució de la riquesa en benefici de la majoria». També indiquen que s'ha d'evitar que els pactes postelectorals que entrin al govern forces que «representin la ultradreta o al Procés».

«Cares d'una mateixa moneda»

Els firmants del manifest, unes 40 persones, entre les quals es troben el cantant Miguel Rios; l'exfiscal Anticorrupció de Barcelona, Carlos Jiménez Villarejo; les actrius Charo López i Julieta Serrano i els escriptors Juan José Millás, Juan Marsé i Fany Rubio, entre altres, equiparen al president de la Generalitat Quim Torra i a l'expresident Carles Puigdemont amb el líder de VOX, Santiago Abascal.

El text assegura que tots tres «són dues cares d'una mateixa moneda, excloent i reaccionaria» per això declara que ni Madrid, igual que cap altra ciutat espanyola, «pot quedar sota un govern on la ultradreta tingui presència o influència» i afegeix que Barcelona, com altres ciutats catalanes que han obtingut uns resultats similars poden quedar en mans d'aquelles que «promulguen la divisió i l'enfrontament».

«Una elit que vol imposar antidemocràticament la independència»

En relació amb les negociacions que estan tenint lloc a Barcelona a causa dels resultats obtinguts en les eleccions, manifesten que les «forces del Procés volen conquistar l'alcaldia» tot i que, segons indiquen, aquestes han obtingut menys del 40% dels vots i tenen menys regidors que fa quatre anys, quelcom erroni perquè ERC i JxCat sumen els mateixos que tenien el 2015.

En aquesta línia afirmen que representen a una «elit que vol imposar de forma antidemocràtica la independència a una majoria que ho rebutja, i que, des de la Generalitat, s'han executat retallades socials contra la població». És per això que consideren que «lliurar l'alcaldia al procés seria violentar el que han expressat els vots».

Per tant, fan una crida a PSOE, C's, Unides Podem, IU, PRC, Més Madrid, Barcelona en Comú, Compromís, votades per «regenerar la democràcia», perquè formin «majories estables de govern» i aconsegueixin un «acord progressista» que impedeixi que «les forces del Procés, que divideixen i enfronten a la societat catalana, guanyin l'alcaldia».

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
A diferència de vostès els independents hem fet un referèndum per que la gent opini més democrácia que aquesta no ni ha. Soy uns pocasoltes,
Patricia García Ventura
Afagir qu'el Sr ríos signi un manifest en contra del pp dreta ultra I vox ultra al cuadrar I els populist es de ciudadanos una altre ultra dreta I deixi Catalunya en Pau així com els altres signants I si per abolir l'indépendentisme s'ens ha d'empresonar prohibirnos la llengua les nostres tradiciones tot el que som, dons endavant més mal ja no ens poden fer, vostè m'han fet independentista justament pel maltractament que reben d'espanya I jo ni perdono ni oblido. Allez vous faire prendre.

envia el comentari