Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home, amb barret i mascareta, diposita el seu vot en una urna

Poble a poble: Consulta qui va guanyar les eleccions a cada municipi de Catalunya

Consulta en aquest mapa interactiu qui va guanyar els comicis

Un home, amb barret i mascareta, diposita el seu vot en una urna
Les eleccions d'aquest diumenge van deixar el PSC com a força més votada. | Àngel Ullate

Els resultats de les eleccions autonòmiques a Catalunya deixa el PSC com a força més votada, però un empat en escons entre socialistes i ERC, amb 33. És evident, però, que els resultats no són homogenis a escala catalana. Ho demostra el següent mapa, on podeu consultar la força vencedora a cada municipi de Catalunya. A grans trets, el PSC domina la costa barcelonina i tarragonina, ERC s'imposa a bona part de l'Ebre i el Camp de Tarragona i JxCat guanya a la majoria de pobles de la Catalunya interior:

JxCat és el partit que ha guanyat en més municipis de Catalunya en aquestes eleccions. En concret, la formació de Puigdemont s'ha imposat a 561 localitats i 24 comarques. El segon partit amb més victòries municipals és ERC, que ha guanyat en 264 localitats i 10 comarques. El PSC s'ha posicionat com la força més votada en 106 municipis, la majoria de l'àrea metropolitana, i ha guanyat en vuit comarques. Tot i no obtenir representació al Parlament, el PDeCAT ha estat el partit més votat en set municipis. La CUP ha guanyat en sis, Vox en dos i el PP en un.

Entre els municipis que han votat majoritàriament per JxCat destaquen Girona, Manresa, Figueres, la Bisbal d'Empordà, Olot, Sant Cugat del Vallès i Sant Quirze del Vallès. Entre les 24 comarques on s'ha imposat hi ha l'Alt Empordà, el Baix Empordà, l'Urgell, el Bages, el Ripollès, la Conca de Barberà, el Solsonès, el Pla d'Urgell, la Garrotxa, el Gironès o el Pla de l'Estany, entre d'altres. ERC ha guanyat a Lleida, Tortosa, Amposta, Gandesa o La Seu d'Urgell, i a les comarques de la Terra Alta, el Segrià, la Ribera d'Ebre, el Priorat, l'Alta Ribagorça, l'Anoia, Noguera, el Baix Camp, el Baix Ebre i el Montsià.

El PSC s'ha endut els municipis més poblats de Catalunya, com Barcelona, l'Hospitalet del Llobregat, Tarragona, Mataró o Martorell. Pel que a fa a les comarques, ha guanyat al Vallès Oriental, el Vallès Occidental, l'Aran, el Tarragonès, el Garraf, el Barcelonès, el Baix Penedès i el Baix Llobregat. El PDeCAT ha guanyat com a primera força en set municipis catalans: Forès, Vilaller, Preixens, Ivars de Noguera, Bellmunt d'Urgell, la Baronia de Rialb i Aitona. Per la seva banda, la CUP ho ha fet en sis: la Vilella Alta, Capafonts, Farrera, Sales de Llierca, Sobremunt i la Quar.

Per la seva banda, Vox ha guanyat a Vilamalla i La Pobla de Mafumet, mentre que el PP, com és habitual, ha estat la força més votada a Gimenells i el Pla de la Font. D'altra banda, ERC ha estat segona força a 630 municipis, JxCat a 220, el PSC a 56, la CUP a 28, Vox a 9, el PDeCat a 3 i C's a un.