El judici del procés finalitzarà l'11 de juny

Aquest dijous s'han acabat les declaracions

Els presos durant la primera vista del judici de l'1-O
Els presos durant la primera vista del judici de l'1-O | CatalunyaDiari.cat

El judici ja té data final: l'11 de juny. El dia que s'ha acabat la ronda de declaracions, el mateix jutge del Suprem ha emès un comunicat assegurant que el judici s'acabarà el dia esmentat. Fins aleshores, està previst que es produeixi la projecció d'imatges —quelcom que, presumiblement, tindrà lloc aquest dilluns—, i posteriorment es redactin els informes finals i es deixi el cas vist per sentència.

Un total de 422 testimonis han passat per davant del tribunal

Un cop acabin les fases pericials —que ja està en marxa— i la documental —prevista per a la setmana que ve—, el tribunal preveu que els informes de les tres acusacions, la fiscalia, l'advocacia de l'Estat i l'acusació popular de Vox, es faci el dia 3 de juny, i deixar un parèntesi d'uns dies abans que les defensin presentin els seus. Aquests començaran dilluns 10 de juny i es preveu que dimarts 11 els acusats puguin exercir el seu dret a l'última hora, amb un termini d'uns 15 minuts cadascun.

Un cop acabats els 422 testimonis que han passat per davant del tribunal, aquesta setmana s'està fent la fase pericial, que podria acabar aquest mateix dijous o a molt estirar dilluns 27. A partir d'aquest moment, començarà la fase documental, que es farà entre dilluns i dimecres de la setmana que ve. Es tracta de la fase en què està previst que es puguin veure els vídeos aportats a la causa. Les defenses ja han facilitat les rutes dels vídeos que volen que es reprodueixen i el tribunal ja els ha avisat que no permetrà cap contextualització.

El 3 de juny es faran els informes de les acusacions i posteriorment s'obrirà un parèntesi d'uns dies abans que ho facin les defenses. Alguns advocats defensors, com ara Andreu van den Eynde, havien presentat un escrit al tribunal demanant que els deixés uns dies de marge per poder preparar els seus informes després d'escoltar les acusacions.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari