Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Mariano Rajoy podria declarar en el judici de l'1-O

El TS vol enllestir la causa quan abans millor i, per això mateix, les sessions es duran terme de les 10:00 h. a 18:00 h. —amb una hora i mitja per dinar— els dimarts, dimecres i dijous

Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu, podria declarar amb Montoro en el judici de l'1-O  | CatalunyaDiari.cat

 

El judici de l’1-O es comença a definir. Amb el rei Felip VI tancant files amb els jutges i les defenses acabant d’enllestir els seus escrits —tenen, com a màxim, fins el dia 14 de gener per lliurar-los—, ara ha sortit a la llum que personalitats com Mariano Rajoy o Cristóbal Montoro podrien declarar en el judici, si així ho requereixen les defenses dels encausats pel procés.

Des del Suprem, de fet, justifiquen que estarien disposats a citar l’expresident i l’exministre d’Hisenda perquè volen ser un tribunal garantista, en cas que el judici acabi a Estrasbourg. Hauria estat el mateix president del TS, Carlos Lesmes, qui ho hauria explicat als periodistes en una conversa informal el passat dimarts, 8 de gener.

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Com seran les sessions del judici?

Segons treu a la llum ‘Rac1’,  el judici donarà el seu tret de sortida a finals del present mes de gener amb dues sessions, una de matí i una altra de tarda. El mateix mitjà, en aquesta línia, explica que el Tribunal Suprem vol enllestir la causa quan abans millor i, per això mateix, les sessions es duran terme de les 10:00 h. a 18:00 h. —amb una hora i mitja per dinar— els dimarts, dimecres i dijous

La mateixa notícia relata que els ‘tempos’ seran els marcats per a poder reduir els trasllats dels presos, i facilitar els desplaçaments tant dels acusats que no estan empresonats.  Els presos sobiranistes, d’altra banda, s’hauran de personar a Madrid  estar presents en tota la sessió mentre duri la vista.

Una concentració a Barcelona en contra dels empresonaments dels polítics catalans
Les sessions del judici del procés serà de matí i tarda | CatalunyaDiari.cat

 

El català al judici, tota una incògnita

És un dels dubtes del judici. Fonts del Suprem citades pel mitjà esmentat expliquen que s’està estudiant la possibilitat que els presos sobiranistes puguin declarar en català, tot i que encara no s’ha arribat a una conclusió clara.