Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont al Parlament Europeu (19-12-19)

La picabaralla entre Puigdemont i Rufián que ha encès la xarxa

L'expresident mostra «tot el seu respecte» pel pacte, però també demana respecte per aquells que «tenen reserves»

155 monedes de plata.  Amb aquesta piulada, Gabriel Rufián començava, l’octubre de 2017, una guerra cibernètica amb Carles Puigdemont, a qui acusava de vendre’s per «155» monedes al Govern espanyol, en referència a l’article de la Constitució que van aplicar a Catalunya a partir de l’1-O.

Ara, dos anys després i amb una situació política molt canviada, però amb els mateixos conflictes, l’expresident ha decidit contestar. Ho fa després que sortís la notícia que Esquerra Republicana finalment s’abstindria a la investidura de Pedro Sánchez per formar Govern.

Crítica directa contra JxCat

Els papers han canviat. Si fa dos anys Rufián observava els pactes polítics des de la banqueta i criticava els moviments de les formacions independentistes respecte al Govern, ara és el seu torn de saltar al terreny de joc. El seu partit és decisiu per la investidura de Sánchez, i les seves contínues negociacions són les úniques que aturen el país de fer-lo president.  

Rufián ha compartit amb els seus seguidors les bases de l’acord amb el PSOE. Després de rebre moltes crítiques ha volgut enviar un missatge a JxCat, tot i que no ha fet falta una menció: «Rebutjar una mesa de diàleg i negociació després de tantes manifestacions reclamant una mesa de diàleg i negociació amb el Govern (PSOE) és tan absurd com donar-li la Diputació de Barcelona al PSOE perquè no la tingui ERC», ha puntualitzat. D'aquesta manera es referia a l'acord assolit entre PSC i JxCat per donar l'alcaldia de l'Hospitalet de Llobregat a la socialista Núria Marín.

«Sé el que és que t'acusin de traïdor»

Ara, però,  li toca a Puigdemont asseure’s i jutjar. El gironí ha compartit diverses piulades parlant del pacte que han assolit PSOE i ERC. Així, ha volgut mostrar «tot el meu respecte» a l’acord entre les formacions. La cosa, però, no és tan positiva com sembla i l’expresident continua:  «Espero que se’ns respecti també als qui en tenim reserves».

Entre les seves paraules, lamenta que fins ara «les etapes decisives del procés d’independència havien estat compartides i decidides enmig d’un consens molt ampli.  Això, de moment, ha deixat de ser així» escriu, explicant que JxCat no ha estat present a les negociacions amb el govern espanyol fins que no s’ha tancat el seu pacte amb ERC.

Ha volgut aclarir que ser crítics amb l’estratègia del partit pel fet que privilegiïn l’estratègia del país és tan respectable com defensar-la. I això, afirma, ho diu «amb coneixement de causa». «Sé el que és que t’acusin de traïdor o de vendre’t per 155 monedes de plata només per plantejar unes eleccions a canvi d’aturar el 155», ha escrit, responent finalment a la piulada etzibada per Rufián dies després del referèndum d’octubre.

Puigdemont proposa una taula conjunta amb el PSOE

Finalitza el fil recordant que JxCat no ha estat present a les negociacions, però que  «es pot revertir aquest error» i acceptar una mesa de negociació amb totes les forces independentistes incloses, «que és per on havíem d’haver començat».

Rufián ha volgut tenir un cop més l’última paraula i, després de llegir el llarg fil de Puigdemont -i retuitar a la seva piulada de les 155 monedes-ha volgut fer una irònica reflexió final, comparant les acusacions de l’expresident contra ell amb fenòmens ‘fake’: «Milli Vanilli, Nessie, Efecte 2000, Roswell (…) l’herència de l’or nigerià, les Ray-Ban a 25€ a Facebook, el no independentisme d’ERC i la piulada de Rufián que va provocar la proclamació d'independència de Catalunya».

També et pot interessar...