Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

L'Advocacia de l'Estat demana que es suspengui l'euroordre contra Puigdemont i Comín

Llarena ha de sol·licitar amb «la major brevetat» possible al Parlament Europeu el suplicatori per l'aixecament de les seves immunitats

Nou revés a favor de Puigdemont i Comín. L'advocacia de l'Estat ha sol·licitat al jutge d'instruccions de la causa del procés, Pablo Llarena, que suspengui les euroordres de detencions i entrega contra Carles Puigdemont i Toni Comín. També ha fet constar que Llarena ha de sol·licitar amb «la major brevetat» possible al Parlament Europeu el suplicatori per l'aixecament de les seves immunitats després d'haver estat elegit eurodiputats.

Una postura, en part, contrària a la de  la Fiscalia, que va demanar a Pablo Llarena que mantingués actives les ordres nacionals i internacionals de detenció de l'expresident i l'exconseller, així com la declaració de rebel·lia que també pesa sobre ells. A més, el Ministeri Públic va sol·licitar al magistrat que es dirigís amb la major brevetat possible al Parlament europeu per sol·licitar que se suspengués la seva immunitat.

Puigdemont i Comín també tenen immunitat, segons l'Advocacia de l'Estat

La sentència del TJUE dictada el 19 de desembre determina que  Junqueras tenia immunitat des del moment en què va ser proclamat càrrec electe i, segons l'escrit de l'Advocacia de l'Estat,  també és el cas de Puigdemont i Comín. «La doctrina fixada per la sentència del TJUE els és d'aplicació en la mesura que  ambdós han estat oficialment proclamats electes al Parlament europeu», diu l'escrit signat per Seoane.

L'advocada de l'Estat recorda que l'expresident de la Generalitat i l'exconseller «figuren al llistat de proclamats oficialment electes al Parlament europeu  per la Junta Electoral Central (JEC) i, per tant, tenen la condició d'eurodiputats», en aplicació de la doctrina del TJUE. El fet de gaudir de la immunitat com a eurodiputat, argumenta Seoane, porta a la suspensió de les euroordres.

L'escrit afirma que per mantenir el procediment judicial sobre l'ordre de detenció europea a la justícia belga «resulta indispensable una decisió del Parlament europeu a fi de permetre la continuació del procediment d'execució de les ordres europees de detenció». Seoane insta a demanar el suplicatori a l'eurocambra amb «la brevetat més gran», tal com va fer en l'informe sobre Junqueras.

A banda, l'Advocacia de l'Estat demana a Llarena que també enviï al Parlament europeu la sentència del procés del 14 d'octubre de 2019, que condemna els líders independentistes per sedició, malversació i desobediència, perquè «permet una millor comprensió de la inexistència» de «motivació política en l'enjudiciament d'aquests fets».

També et pot interessar...