Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Eduardo Inda

Eduardo Inda vaticina una nova guerra civil aquest 2020

El calendari es repeteix cada 28 anys, per tant, el d'enguany és igual que el de l'any que va esclatar la guerra a Espanya

Tot i que la preocupació de la gran majoria dels ciutadans per aquest 2020 és seguir vivint amb salut, a banda de l'interès per les pujades i baixades dels preus i pels problemes que generarà WhatsApp en molts dispositius mòbils, per al director d''Ok Diario', Eduardo Inda, els seus mals de caps són per una altra raó.

I és que el controvertit periodista ha encès les alarmes en confirmar que el calendari del 2020 és igual que el del 1936.  Aquest semblaria un any més de fa moltes dècades, però no és així, ja que es tracta del calendari que va marcar fets històrics com la formació del Frente Popular o de l'inici de la guerra civil espanyola. De fet, el calendari es repeteix cada 28 anys, per tant, el d'enguany també és igual que el de, per exemple, el 1992 quan van tenir lloc les Olimpíades a Barcelona.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Les comparacions amb la situació política actual

Però per a Inda, no hi ha res més rellevant i amb més potència que els fets del 36 i, per tant, vaticina una possible repetició dels mateixos en ple segle XXI. Per al periodista l'actual situació política del país és un motiu suficient per esperar que Espanya entri en una complicada etapa que torni a marcar per sempre els calendaris més tràgics de la història del país.

En aquest sentit, expliquen des d''Ok Diario' que el govern «social comunista» que probablement tingui llum verda el pròxim 7 de gener,  «serà el primer Executiu de coalició des del final de la dicatura». 

«Per a trobar un antecedent s'ha de remuntar al Frente Popular d'esquerres que va governar la segona república. Un govern de només uns mesos que va precedir l'esclat de la guerra civil el juliol del 1936», escriuen des del diari. Així doncs, Inda ja ha avisat de les possibles conseqüències que podria tenir per a Espanya tenir un govern de coalició d'esquerres justament l'any que coincideix amb el mateix calendari del 36.

També et poden interessar...