Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una de les aules de l'escola Marta Mata de Girona, buida el 21 d'abril del 2020

La ministra d'Educació confirma que el pròxim curs serà «presencial» i «amb tots els alumnes»

Isabel Celaá ha insistit que se seguiran tot un seguit de «mesures», pactades amb les autonomies

Una de les aules de l'escola Marta Mata de Girona, buida el 21 d'abril del 2020
La ministra d'Educació ha anunciat que el curs escolar començarà amb «tots els alumnes» | ACN

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha anunciat que el curs escolar que començarà al setembre serà «presencial» i amb «tots els alumnes». En una entrevista a la Sexta, Celaá ha dit que ha demanat a les CCAA que «optimitzin» espais dels centres educatius per a poder utilitzar, per exemple, menjadors o biblioteques, per a fer-hi classes.

També ha dit que caldrà tenir en compte un seguit de mesures «necessàries», que s’integraran en un protocol que Educació farà arribar avui a les autonomies i que debatrà demà amb elles. «També ho farem amb mesures educatives perquè anem a un  curs organitzat el principi del qual és la presencialitat», ha dit.

Celaá assegura que la tornada a les aules «no és tan fàcil»

La ministra ha assegurat que la tornada a les aules «no és tan fàcil» com la reobertura de centres comercials o establiments d’hostaleria perquè implica «el desenvolupament d’activitats de gran responsabilitat, el que comporta una gran dificultat». En una entrevista a SER Catalunya recollida per Europa Press, Celaá  insistit que «la tornada a l’escola no és comparable en absolut amb la reobertura d’uns establiments o magatzems».

Per altra banda, la ministra ha afirmat que l'educació  no ha estat oblidada durant la desescalada. Durant la fase 1, explicava Celaá, es va permetre la reobertura dels centres educatius per reprendre activitats administratives, després de romandre tancats des de l’inici de l’estat d’alarma a mitjans de març.

A la fase 2, recorda Isabel Celaá, els centres educatius podien «rebre alumnes  que es trobaven en exàmens finals o necessitaven reforç. Però les províncies han entrat de forma asimètrica, i ho han fet de forma desigual».

La ministra puntualitza, també, que Espanya ha permès la tornada voluntària i parcial a les aules durant aquest final de curs, mentre països com Itàlia han pres la decisió de no obrir els col·legis fins al setembre. «Fins i tot en el nostre país. Andalusia ha fet el mateix», ha recordat Celaá.