El missatge sobre el 14-F del president d'Andalusia als andalusos que viuen a Catalunya

Juanma Moreno entra en campanya i demana el suport a Alejandro Fernández a les properes eleccions

Imatge d'arxiu d'una persona dipositant el seu vot en una urna a les eleccions
Juanma Moreno demana als andalusos residents a Catalunya i als catalans d'origen andalús que votin per «frenar» l'independentisme. | CatalunyaDiari 

El president de la Junta d'Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla, ha entrat en campanya de les properes eleccions del 14 de febrer a Catalunya per donar suport al candidat del PP català, Alejandro Fernández. En un missatge enregistrat que es va difondre en un míting que va tenir lloc aquest diumenge, Moreno va recordar que ell és nascut a la ciutat de Barcelona i ha apel·lat directament als ciutadans andalusos residents a Catalunya, així com a aquells catalans que tenen arrels a la comunitat autònoma que ell presideix.

Moreno demana als andalusos d'origen que es mobilitzin pel PP el 14 de febrer

Així doncs, Moreno ha demanat posar un «dic de contenció a aquest projecte de ruptura i enfrontament», en referència a l'independentisme català, de qui ha dit que «només ha fet que empobrir i debilitar una terra tan formosa com és Catalunya». En base a això, ha demanat als andalusos que són a Catalunya i als catalans amb arrels andaluses que es mobilitzin per aturar l'independentisme. Ha estat llavors quan ha demanat el suport per al seu partit, el PP: «Estic convençut que molts catalans d'origen andalús sortiran el pròxim dia 14 a votar el PP i Alejandro Fernández».

Durant l'acte també han participat a través de videoconferència els presidents autonòmics del PP a Ceuta, Juan Jesús Vivas; Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco; Madrid, Isabel Díaz Ayuso; Múrcia, Fernando López Miras; i Galícia, Alberto Núñez Feijóo. En la mateixa línia que Moreno, els líders autonòmics han demanat un «canvi profund» el 14-F per fer sortir Catalunya del «sense sentit» al que l'ha «abocat» l'independentisme, segons ha afirmat Mañueco. Des de Madrid, Ayuso critica que «l'oferta» de l'esquerra i l'independentisme passi només per la recessió. 

El president gallec, que com Ayuso és la segona vegada que irromp en la campanya d'Alejandro Fernández, ha criticat que el PSC es faci dir constitucionalista «quan governa amb independentistes». Un partit constitucionalista, assegura Feijóo, és aquell que «aplica la Constitució a totes les terres».

El PP també ataca la posició del PSC

Els populars han reivindicat també els anys de lluita antiterrorista i el president del PP, Pablo Casado, ha retret al PSC que vulgui pactar «amb qui fa mítings amb Otegi», en al·lusió a ERC, i el repta a trencar tots els acords municipals amb l'independentisme. Segons el president popular, només desfent aquests acords el PSC tindria «credibilitat» quan diu que no pactarà amb l'independentisme després del 14-F.

Una altra cosa, assegura, seria prendre per «ximples» als catalans. Al Congrés dels Diputats, recorda, han acordat una «mesa de l'amnistia i l'autodeterminació». Casado diu que això implica acusar Espanya de ser una dictadura i Catalunya de ser una colònia. «Com han votat aquest engendro?», es pregunta. En el seu atac a l'independentisme per intentar deixar en evidència als socialistes, el president del PP ha recuperat algun dels tòpics electorals i assegura que el Govern vol «prohibir» el castellà i «adoctrinar els nens a les aules». També lamenta que l'agenda política de l'independentisme hagi foragitat ciutadans que «no podien respirar el mal ambient del maleït procés».


Comentaris

envia el comentari