Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Montilla carrega contra l'independentisme: «No ha aportat res de positiu per a la societat catalana»

El president reclama un acord per «reforçar l'autogovern de Catalunya»

Montilla carrega contra l'independentisme: «no ha aportat res de positiu per a la societat catalana» | CatalunyaDiari.com

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que tindrà lloc aquest dimecres, el que fou president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha fet publica una valoració de la situació política del país, en la qual ha alertat del perill de convertir l'Onze de setembre i els símbols i institucions del país en una expressió devaluada  que representi només una part de la població.

En aquest sentit, el president demana «un major esforç per evitar la devaluació d'aquest i dels altres símbols comuns: la Senyera, la Generalitat i l'Estatut. És evident que avui, com en els darrers anys, la Diada està molt condicionada pels qui consideren que l'única fórmula per millorar el nostre autogovern és la independència».

La solució: «reforçar l'autogovern de Catalunya»

José Montilla carrega amb contundència cap al 'processisme', assegurant que «el procés no ha aportat res de positiu per a la societat catalana. La nostra societat és avui una societat malhumorada, amb més desconfiança i qüestionament cap a les nostres institucions i amb menys capacitat per a exercir un lideratge a Espanya i a Europa». En aquesta línia, ha demanat a tots els representants polítics «actes de coratge per reconèixer el fracàs de la via escollida» i posar-se a treballar per aconseguir l'única via possible per sortir d'aquest atzucac: «Un nou acord per a reforçar l'autogovern de Catalunya».

El president remarca que ha estat el fracàs de la política el que va portar a les vies judicials, assegurant que «el més útil seria tornar al diàleg, la negociació i el pacte». Finalment, tanca el comunicat públic reclamant que tots els responsables polítics es conjurin per evitar que es consolidin «dos blocs separats per la incomprensió i la incompatibilitat de projectes polítics».

També et pot interessar...