Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra.

Els Mossos busquen presumptes irregularitats del PDECat a l'Ajuntament de Sant Cugat

L'actuació investigada va ser denunciada per part de l'actual govern municipal

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra.
Els Mossos d'Esquadra han accedit aquest dimarts a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. | ACN

Nou cas de presumptes irregularitats en què es veu esquitxat el PDECat, partit hereu de l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Els  Mossos d'Esquadra, en qualitat de policia judicial, han accedit aquest dimarts, 12 de maig, a les instal·lacions de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, en busca de documentació per a la investigació de l'ens que els ha encarregat aquesta entrada, la Fiscalia de Sabadell.

En concret, els Mossos han cercat documents relatius a la contractació de la grua municipal de la ciutat d'entre els anys 2012 i 2019, quan la ciutat va ser sempre governada per  CDC i el PDECat, amb les alcaldesses Mercè Conesa i Carmela Fortuny. L'origen d'aquesta investigació, que estudia si hi va haver irregularitats en la contractació d'aquest servei, és una denúncia presentada per l'actual govern municipal de Sant Cugat del Vallès, format per ERC, la CUP i el PSC.

Una investigació que va en paral·lel a una altra arran d'una denúncia de Ciutadans

La investigació que ha provocat que aquest dimarts els Mossos d'Esquadra irrompessin a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès no té res a veure amb una de prèvia, encara en curs, en aquest cas a partir d'una denúncia a la Fiscalia per part de Ciutadans. S'investiguen adjudicacions d'obres i de serveis entre els anys 2012 i 2017, sota el mandat de Mercè Conesa, sense els respectius expedients de contractació o amb pròrrogues irregulars.

Caldrà veure, doncs, quin és el resultat d'aquestes dues investigacions que afecten els postconvergents. Cal recordar que, a dia d'avui, Mercè Conesa és la presidenta del Port de Barcelona; mentre que  Carmela Fortuny, a banda de liderar l'oposició santcugatenca, és la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona. L'actual alcaldessa de Sant Cugat del Vallès és Mireia Ingla, d'ERC.