Concedeixen un nou permís de tres dies a Jordi Cuixart

La Fiscalia s'havia oposat a la seva sortida en vistes de la seva condemna, de nou anys de presó

Jordi Cuixart sortint de la presó de Lledoners
Jordi Cuixart, sortint de la presó de Lledoners, en el seu anterior permís penitenciari. | Europa Press

Nou permís penitenciari per a Jordi Cuixart: el jutgat de vigilància penitenciària ha atorgat al president d'Òmnium Cultural un nou permís de tres dies per poder sortir de la presó de Lledoners. Ho ha fet contra el criteri de la Fiscalia, que fa uns dies va anunciar que s'oposava a l'aplicació d'aquesta mesura en el cas de Cuixart, però també en el de Jordi Sánchez, el president de la Crida Nacional per la República i ex líder de l'Assemblea Nacional Catalana.

El segon permís per a Cuixart, tot i l'oposició del Ministeri Públic

Jordi Cuixart ja va gaudir fa unes setmanes del seu primer permís: en aquell cas era de 48 hores, un temps pel qual no calia l'aprovació del jutge penitenciari i n'hi havia prou amb l'autorització que va obtenir per part de la direcció de la presó de Lledoners. Fa uns dies, Cuixart va sol·licitar un segon permís, aquest de 72 hores i, per tant, quedava subjugat a la decisió judicial.

Finalment, Cuixart l'ha obtingut tot i que el Ministeri Públic s'hi va mostrar en contra. En el seu escrit, la fiscalia citava jurisprudència del Tribunal Constitucional (TC) per remarcar que els requisits establerts per a la concessió de permisos als presos qualificats en segon o tercer grau són «possibilitats i no drets», i que la seva concessió «no és automàtica per la concurrència dels requisits objectius previstos a la llei».

«Perquè l'intern hagi complert un quart de la condemna, observi bona conducta o no sigui dolenta, no per això ha de correspondre-li en tot cas la concessió de permisos», assegurava, ja que aquests permisos són un element per a la «preparació per a la vida en llibertat». Entre d'altres arguments, el ministeri públic veia «prematur» concedir aquest permís i remarcava la «manca de penediment» del pres. Amb tot, Cuixart podrà gaudir de 72 hores de llibertat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari