Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Òmnium acomiada l’any reclamant la llibertat dels presos

L’associació ha produït un vídeo de 59 segons que rep el nom de ‘La cel·la’ i que s’articula en silenci i en un pla fix

La frase «menys és més» recull perfectament l’essència de l’últim anunci promocional que ha llançat l’associació catalana Òmnium Cultural. Senzill, clar, entenedor i colpidor,  l’espot pretén denunciar per enèsima vegada la situació dels presos catalans, i s’uneix a la crida ja feta per diverses personalitats i entitats del país, en considerar que la situació que viuen els exconsellers és totalment injusta.

Amb el nom ‘La cel·la’ i una duració de tan sols 59 segons, aquest anunci és capaç de transmetre la desesperació que deu sentir qualsevol persona que estigui en la mateixa situació que Sànchez, Cuixart, Junqueras, Forn, Bassa, Romeva, Turull, Rull i Forcadell.


La cel·la. #SempreEndavant

Des de l’associació «exigeixen» l’alliberació dels presos

Òmnium Cultural ha llançat un vídeo a tall d’acomiadament d’aquest 2019, amb el qual  pretenen «exigir» la llibertat dels exconsellers presos. L’espot en qüestió comença amb la imatge de la cel·la d’una presó, la qual  s’allarga durant 25 segons mentre regna el silenci més absolut i que gairebé no compta amb gens de moviment.

Un cop han transcorregut aquests segons, apareix escrita la següent frase: «Si aquests 25 segons se t’han fet llargs, imagina passar-te 25 anys aquí», acompanyada de diverses opcions com «per haver convocat una manifestació», «per haver defensat una votació» o «per haver permès un debat».

«Catalunya mantindrà les reivindicacions pacífiques»

Després d’uns segons més d’incertesa, les lletres tornen a adquirir protagonisme per mostrar el següent missatge:  «I ara imagina sortir-ne amb els ideals intactes. I havent guanyat». Unes paraules que va subscriure el mateix Cuixart quan va declarar que «la presó mai ens farà renunciar als nostres ideals i objectius polítics».

Així les coses,  des de l’entitat han volgut deixar patent la seva ferma voluntat,  fent públic que «malgrat la repressió i les accions venjatives dutes a terme des de l’Estat espanyol el poble de Catalunya mantindrà inalterables les seves reivindicacions pacífiques i democràtiques».  Cal recordar que, presumiblement, el judici contra els presos catalans començarà el pròxim 22 de gener.