YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Oriol Junqueras, candidat a presidir la Comissió Europea

La formació europea en la qual està inclosa Esquerra Republicana, l'Aliança Lliure Europea (EFA), escollirà el republicà aquest migdia

Oriol Junqueras serà candidat a presidir la Comissió Europea | CatalunyaDiari.cat

El president d'ERC Oriol Junqueras serà el candidat a presidir la Comissió Europea de l'Aliança Lliure Europea (EFA), el partit europeu de la formació. La decisió, que formalitzarà el consell del partit europeu en una reunió aquest dijous al migdia a Brussel·les, s'anunciarà formalment en un acte al vespre.

És la primera vegada que EFA, que normalment s'agrupa amb el partit dels Verds al Parlament Europeu, presenta un 'Spitzenkandidaten' a les europees, un procés informal pel qual cada partit designa un candidat a la presidència de la Comissió i els eurodiputats es comprometen a només avalar pel càrrec aquells que prèviament hagin estat designats.

Primer cop que l'EFA presenta un candidat a presidir la Comissió

És la primera vegada que EFA presenta un candidat a la presidència de la Comissió, en el que es considera un gest simbòlic, ja que el nom final al càrrec sempre ha de ser avalat pels estats membres. Els dos principals candidats a presidir la CE són Manfred Weber, pels populars i Frans Timmermans, pels socialistes. També es presenten pel càrrec Ska Keller i Bas Eickhout, pels Verds, i Jan Zahradil pels conservadors i reformistes europeus. 

L'Aliança Lliure Europea celebra aquesta setmana a Brussel·les el seu congrés anual i per això s'anunciarà el nom de Junqueras a la capital belga. A l'acte, està prevista també la participació de diversos membres de la candidatura a les europees, inclosa la dona de Raül Romeva i número dos de la llista, Diana Riba.

«Volen silenciar-lo i nosaltres li donarem més veu»

ERC ha insistit les últimes setmanes en què s'està intentant silenciar Junqueras. «Li donarem més veu», han dit al respecte. Fonts de l'ALE expliquen que amb Junqueras de candidat a la CE hi haurà una opció política clara que defensarà «la llibertat i la democràcia a tot Europa».

ERC és un dels principals partits d'aquesta federació, que té François Alfonsi de president i a l'eurodiputat català Jordi Solé de secretari general. Actualment l'ALE té 7 dels 52 eurodiputats que hi ha als Verds i formen un subgrup parlamentari presidit pel català Josep Maria Terricabras.


Comentaris

envia el comentari