Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras arribant al Parlament de Barcelona (10-10-17)

Junqueras: «Estic content com un gínjol de ser en seu parlamentària»

L'ex vicepresident ha estat el primer pres en intervenir a la comissió d'investigació sobre el 155

Oriol Junqueras arribant al Parlament de Barcelona (10-10-17)
Junqueras ha tornat aquest dimarts al Parlament de Catalunya. | Catalunya Diari

L'ex vicepresident de la Generalitat de Catalunya i president d'ERC,  Oriol Junqueras, ha afirmat aquest matí a la comissió d'investigació del 155 al Parlament de Catalunya que està «content com un gínjol» de poder ser en seu parlamentària, i ha demanat disculpes per «la veu, perjudicada per un constipat». Junqueras ha començat la seva declaració pels volts de les nou del matí, després de l'obertura de la sessió per part del president de la comissió, Toni Morral (JxCat).

Junqueras ha intervingut a la comissió sense perdre la seva dosi d'humor. «Dos dels meus besavis ja van estar a la presó, hi ha una certa continuïtat familiar», ha arribat a apuntar. «Jo ja deia que l'Estat no podria resistir posar-nos a la presó», ha confessat el president d'ERC. Junqueras també ha llençat un dard a Ciutadans: «Qui més crida, més vots perd a cada elecció... i el fet que abaixin la mirada mentre els ho dic, ho ratifica».

Junqueras ataca «la repressió del 155» en la seva intervenció

Al llarg del seu discurs, d'una mitja hora aproximadament, Oriol Junqueras ha defensat «que ser independentista i convocar un referèndum no és pas cap delicte» i ha dit que el 155 «sols va aconseguir perjudicar els interessos de la ciutadania de Catalunya». Junqueras ha dit que «la presó és només un pas més cap a la llibertat» i ha defensat que «aquells que van exercir la repressió també acabaran tastant les clavegueres de l'Estat».

En la seva intervenció d'aquest dimarts, l'ex vicepresident del govern de Catalunya, que ha enviat una abraçada als exiliats —esmentant Carles Puigdemont i Marta Rovira—  i a l'ex presidenta del Parlament, Carme Forcadell, també ha fet una «crida al diàleg, al qual no hem renunciat mai ni tan sols estant a la presó». Junqueras ha acabat reivindicat l'alegria de ser al Parlament: «Mai la perdrem».

També et pot interessar...