URGENT

🚒 33 ferits i un menor evacuat a Sant Joan de Déu per un aparatòs incendi a Lleida

El número 2 de VOX, en cerca i captura a la Gran Bretanya

Javier Ortega Smith va retirar uns blocs de formigó de territori britànic perquè considerava que molestaven els pescadors espanyols
Javier Ortega es troba en cerca i captura a Gran Bretanya | Cedida

 

El número dos de VOX, Javier Ortega Smith, té una ordre de cerca i captura a la Gran Bretanya per eliminar uns blocs de formigó a Gibraltar l’any 2014 «que impedien treballar als pescadors espanyols amb llibertat». Ho ha explicat ell mateix en una entrevista a ‘El Mundo’, on ha afirmat que aquest ordre «es manté» i que per si de cas «no he tornat a trepitjar Anglaterra ni Gibraltar» i argumenta que si algun dia vol anar a Londres «està clar que els saltarà una alarma a l’ordinador», ha afirmat Ortega.

 

Ortega es va ‘colar’ a Gibraltar per penjar una bandera d’Espanya

L’ordre de cerca i captura no va impedir que Ortega Smith i alguns companys seus es ‘colessin’ en territori britànic per desplegar una bandera d’Espanya de 180 metres a Gibraltar. Hi van entrar per mar, van fer tres quilòmetres de braça d’anar i tres de tornar, i es van escapar de les autoritats britàniques. Val plantejar «l’assalt», tal com el descriu Ortega, dues setmanes abans, a més el número dos de VOX reconeix amb naturalitat que «a mi em va tocar nedar perquè ja estava fitxat».

 

Ortega es va 'colar' per mar a Gibraltar per penjar una bandera d'Espanya de 180 metres | VOX

 

A l’entrevista de ‘El Mundo’, que relata amb normalitat la vessant més personal del polític d’ultradreta, es comenten altres temes de conflicte com dubtar si podria enamorar-se d’una persona musulmana, veure amb bons ulls que l’anomenin el «Rambo» de VOX i inclús va assegurar que no té por de res: «De l’únic que tinc por és de tenir por d’alguna cosa».

 

VOX va rebre diners de l’exili iranià a la campanya de 2014

I és que l’excentricitat i la polèmica semblen anar del braç amb el partit ultra. Aquest cap de setmana, VOX va confirmar que va rebre finançament de l’oposició iraniana a les eleccions del 2014. Concretament, van rebre uns 80.000 euros per a la candidatura d’Alejo Vidal-Quadras, que va participar en «desenes d’actes» del CNRI, un grup d’origen «marxista-islamista».