Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Javier Ortega, número dos de VOX durant una conferència

El número 2 de VOX, en cerca i captura a la Gran Bretanya

Javier Ortega Smith va retirar uns blocs de formigó de territori britànic perquè considerava que molestaven els pescadors espanyols

Javier Ortega, número dos de VOX durant una conferència
Javier Ortega es troba en cerca i captura a Gran Bretanya | Cedida

 

El número dos de VOX, Javier Ortega Smith, té una ordre de cerca i captura a la Gran Bretanya per eliminar uns blocs de formigó a Gibraltar l’any 2014 «que impedien treballar als pescadors espanyols amb llibertat». Ho ha explicat ell mateix en una entrevista a ‘El Mundo’, on ha afirmat que aquest ordre «es manté» i que per si de cas «no he tornat a trepitjar Anglaterra ni Gibraltar» i argumenta que si algun dia vol anar a Londres «està clar que els saltarà una alarma a l’ordinador», ha afirmat Ortega.

Ortega es va ‘colar’ a Gibraltar per penjar una bandera d’Espanya

L’ordre de cerca i captura no va impedir que Ortega Smith i alguns companys seus es ‘colessin’ en territori britànic per desplegar una bandera d’Espanya de 180 metres a Gibraltar. Hi van entrar per mar, van fer tres quilòmetres de braça d’anar i tres de tornar, i es van escapar de les autoritats britàniques. Val plantejar «l’assalt», tal com el descriu Ortega, dues setmanes abans, a més  el número dos de VOX reconeix amb naturalitat que «a mi em va tocar nedar perquè ja estava fitxat».

Ortega es va 'colar' per mar a Gibraltar per penjar una bandera d'Espanya de 180 metres | VOX

 

A l’entrevista de ‘El Mundo’, que relata amb normalitat la vessant més personal del polític d’ultradreta, es comenten altres temes de conflicte com dubtar si podria enamorar-se d’una persona musulmana, veure amb bons ulls que l’anomenin el «Rambo» de VOX i inclús va assegurar que  no té por de res: «De l’únic que tinc por és de tenir por d’alguna cosa».

VOX va rebre diners de l’exili iranià a la campanya de 2014

I és que l’excentricitat i la polèmica semblen anar del braç amb el partit ultra. Aquest cap de setmana, VOX va confirmar que va rebre finançament de l’oposició iraniana a les eleccions del 2014. Concretament, van rebre uns 80.000 euros per a la candidatura d’Alejo Vidal-Quadras, que va participar en «desenes d’actes» del CNRI, un grup d’origen «marxista-islamista».