Dures crítiques d'Ayuso contra el Govern: «Ens tenen com a ostatges, Madrid va a la ruïna»

Ha assegurat que les decisions del Govern provocaran «la ruïna de Madrid i, per tant, la ruïna d'Espanya»

Isabel Díaz Ayuso en una cerimònia de l'Associació de Treballadors Autònoms, el 9 de març de 2020
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha atacat al Govern després de no passar de Madrid a la fase 1 | GTRES

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha acusat aquest dissabte al Govern central de portar a Madrid «a la ruïna», després de rebutjar ahir la seva petició de passar a la fase 1 de la desescalada, i ha exigit saber qui ha pres aquesta decisió.

«Tot ens portarà a un precipici, a una vora que no causarà més que problemes majors. Ens tenen com a ostatges, ens tenen emmordassats i al final el que està havent és una retallada de llibertats», ha declarat en una videoconferència amb periodistes, des de la Reial Casa de Correus, acompanyada del conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero.

Per a la cap de l'Executiu autonòmic, «s'està intentant minar el disseny constitucional per la porta de darrere, la unitat d'Espanya». Per tot això, ha exigit «claredat, transparència i explicacions de per què el motor econòmic d'Espanya seguirà tancat».

Ayuso, que s'ha mostrat «profundament preocupada» per les decisions del govern Espanyol, ha assegurat que aquestes provocaran «la ruïna de Madrid i, per tant, la ruïna d'Espanya». «Cada setmana que Madrid segueix tancada s'estan perdent més de 18.000 llocs de treball», ha remarcat.

En aquest punt, ha indicat que la decisió s'ha pres «sense cap informe tècnic sanitari», i ha assegurat que els van exigir uns requisits que han anat «complint» però que, després, «es van canviant cada setmana».

Per a la presidenta, «aquesta incertesa i les batzegades» es tradueixen en «decisions inexplicables» com, per exemple, «amb les rebaixes, amb els turistes o amb la durada dels ERTEs». «A partir d'aquí, la ruïna serà la pitjor seqüela que ens deixi la Covid-19», ha sostingut.

«Cap país de la UE amb capitals tancades»

Ayuso ha posat èmfasi que no hi ha «cap país de la Unió Europa que tingui la capital absolutament tancada com està ara mateix la ciutat de Madrid». Segons la presidenta, els únics que estan posant mitjans són ells, des de l'Administració autonòmica, a través «d'un nou protocol de l'ús de les màscares així com de noves campanyes per apel·lar a la responsabilitat individual».

La presidenta madrilenya ha defensat que, en un primer moment, el seu Govern no va dubtar de la decisió de tenir un comandament únic per poder «caminar junts» com a país «en una única estratègia» per combatre la Covid-19, però ha sostingut que actualment «està faltant motivacions d'aquesta mateixa decisió».

«Falta transparència, no ens diuen qui ha pres aquesta decisió, sota quins criteris tècnics, no ens diuen quines persones estan decidint que tantes famílies vagin a la ruïna a continuació. No ens diuen sota quins paràmetres», ha etzibat. En aquest sentit, ha insistit en saber qui està decidint «per tots els madrilenys, per les seves economies i per la seva llibertat».

Ayuso ha declarat que es tracta d'una decisió «política» i que respon, segons ha traslladat, al fet que «ideològicament» el Govern de la Nació «xoca frontalment» amb la forma de vida que tenen els ciutadans a Madrid, com es demostra amb el seu rebuig «a la llibertat d'horaris o a la llibertat educativa».


Comentaris

envia el comentari