Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Pablo Casado: «Pedro Sánchez actua com un titella de l'independentisme»

El president del Partit Popular ha criticat durament la gestió del president de l’executiu espanyol al llarg d’aquests mesos i ha qualificat la situació de Catalunya com «molt greu»

Pablo Casado ha tornat a carregar contra la gestió de Pedro Sánchez
Pablo Casado ha tornat a carregar contra la gestió de Pedro Sánchez | CatalunyaDiari.cat

 

El president del Partit Popular, Pablo Casado,  ha fet avui un balanç de la gestió del govern de Pedro Sánchez  set mesos després que es produís la moció de censura. En línies generals, el popular ha titllat aquest període de «catastròfic» i ha acusat Sánchez d’actuar com un «titella dels independentistes». En aquest sentit, ha criticat durament la disposició de l’executiu central en relació a la situació catalana, i ha assenyalat el sector independentista com l’únic culpable dels principals problemes que es viuen actualment a Espanya.

Casado acusa Sánchez de convertir-se en «titella dels independentistes»

Pablo Casado ha comparegut avui davant els mitjans i ha expressat la seva opinió sobre les actuacions del Govern de Pedro Sánchez. Entre altres coses, ha explicat que la consellera de presidència catalana li va demanar que «no actués com un titella de l’Estat», i que en lloc d’això Sánchez «ha fet que l’Estat sigui un titella dels independentistes».

Pablo Casado creu que Pedro Sánchez arribarà a pactes amb l'independentisme
Pablo Casado creu que Pedro Sánchez arribarà a pactes amb l'independentisme | CatalunyaDiari.cat

 

Casado ha definit el líder del PSOE  com el «president del Govern més dèbil de la història d’Espanya», i l’ha acusat de governar «de la mà d’aquells que volen trencar Espanya: dels independentistes, dels ‘batasunos’ i dels de Podem».

 

Casado diu que a Catalunya passa quelcom «molt greu»

A més, el president del PP ha manifestat que, per tal de «pagar els vots» de la moció de censura, «el que està fent és tot el que li demanen Torra i Puigdemont». En aquest sentit, ha qualificat el que està passant a Catalunya com quelcom «molt greu», i ha expressat el següent:  «Es parla de conflicte, com si a Catalunya hi hagués un problema de dos bàndols, quan sol n’hi ha un: els de la ‘kale borroka’ independentista, que apallissen policies i trenquen el nas a dones que treuen llaços; que fan escarnis a les nostres seus i que rebenten cotxes al nostre president de Catalunya».

En referència a la necessitat existent d’una consulta d’autogovern, Casado defineix la mesura com un «trencament de la Constitució, de la sobirania popular que hi ha en el Congrés i en el Senat». El popular va més enllà, i afirma que, per extensió, això suposa la fallida «d’una democràcia representativa que té als seus legítims representats de la societat a les Corts».

Casado, amb la voluntat de canviar la realitat catalana

A més de tot això, el president del partit popular  ha fet patent que ells han fet tot el possible per reconduir la situació de Catalunya, començant per «aplicar el 155 tan sols amb els vots del Partit Popular», i seguint per «tornar a legislar el referèndum il·legal per evitar qualsevol consulta que després hagi de ser recorreguda», així com «modificar la Llei d’Indults» perquè els acusats de rebel·lió i sedició no puguin ser perdonats.

Però les mesures propostes per Casado no acaben aquí, ja que també voldrien canviar «la Llei de Símbols perquè es deixin d’ultratjar la nostra bandera, el nostre himne i en nostre Cap de l’Estat; continuant per la modificació de la Llei d’Acció Exterior, perquè es tanquin les mal anomenades ambaixades, les quals es financen amb els nostres impostos la propaganda separatista». Finalment, el popular ha proposat una «modificació de l’Euroordre, perquè la nostra justícia no sigui humiliada per cap altre Estat comunitari, i sigui automàtica la devolució de delinqüents amb processos instruïts per rebel·lió i sedició».