Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Mor Moncho, el rei del bolero de Barcelona

El cantant va ingressar a l'Hospital de Mataró el passat 25 de desembre
El cantant Moncho ha mort als 78 anys
El cantant Moncho ha mort als 78 anys | CatalunyaDiari.cat

 

El cantant Moncho ha mort aquest divendres, 28 de desembre, als 78 anys. El cantant, conegut com «el gitano del bolero», ha mort a l'Hospital de Mataró després d'haver-hi ingressat durant el passat dia de Nadal, el 25 de desembre. 

Ramon Calabuch i Batista, conegut artísticament com a Moncho, va enregistrar gran part de la seva discografia en castellà, tot i que el 1993 va publicar 'Paraules d'amor', el seu primer disc en català. El 2017, finalment, el cantant va publicar 'Mis queridos boleros', en el que va significar la seva retirada definitiva dels escenaris. 

Un 'rei del Bolero', criat a Gràcia 

Moncho sempre va estar molt vinculat a la ciutat i, en concret, al barri que el va veure créixer. Tot i això, als 14 anys es va começar a familaritzar amb els boleros, música que s'allunyava del què s'escoltava al barri de Gràcia. El gènere, però, li va atorgar una gran popularitat i, fins i tot, se'l va acabar reconeixent com el  'rei del Bolero'

El 12 de maig de 2010, Moncho va celebrar la seva dilatada i exitosa carrera en  un concert al Palau de la Música de Barcelona. El cantant, doncs, va celebrar 50 anys de carrera amb un concert especial, anomenat 'Entre amigos. 50 años', i on va assistir altres personalitats del món de la música com els catalans Joan Manuel Serrat o Sergio Dalma, o Antonio Carmona. 

Moncho també va editar cèlebres discs en català com 'On és la gent?', l'any 2003; o 'I tant que si!, dos anys després. Cal destacar, finalment, que el 14 de gener hi havia previst un acte d'homenatge a la seva figura a l'Auditori de Barcelona