Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en la presentació del seu acord de govern el 12 de novembre de 2019.

Pablo Iglesias serà baixa a la taula de diàleg per una forta amigdalitis

No podrà assistir aquesta tarda a la primera reunió de la taula de diàleg

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en la presentació del seu acord de govern el 12 de novembre de 2019.
Pablo Iglesias no podrà assistir a la taula de diàleg d'aquest dimecres a la tarda. | Catalunya Diari

Entrebanc inesperat per a Pablo Iglesias, el vicepresident segon del govern espanyol: des dels darrers dies pateix una amigdalitis que s'ha agreujat en les últimes hores i això ha provocat que Iglesias s'hagi d'apartar de la seva activitat diària. Així doncs, aquest dimecres, 26 de febrer, ja no ha estat present a la sessió de control al govern que s'està fent al Congrés dels Diputats.

A la tarda, a més, Iglesias no podrà participar a la taula de diàleg entre el govern espanyol i el català a causa de la mateixa dolència que pateix. La reunió serà a la Moncloa  a dos quarts de cinc de la tarda.

Sánchez, optimista amb la taula de negociació

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, diu que afronta la taula de diàleg entre governs d'aquesta tarda amb «el millor dels ànims» i espera que «doni fruits» per aconseguir «la retrobada entre catalans». Durant la sessió de control al Congrés i a preguntes de la portaveu de JxCat, Laura Borràs, Sànchez ha afirmat també que l'independentisme té la «majoria parlamentària» però no «la majoria social» i que ha «d'assumir que Catalunya és plural».

«Han de reconèixer l'altra part de catalana que no defensen els postulats independentistes i que volen deixar enrere el greuge per retrobar-se», ha dit. El cap de l'executiu també ha dit que serà un camí «difícil i llarg». Borràs li ha preguntat com pensava el govern espanyol atendre una demanda important de la població sobre el dret a decidir i li ha recordat que en els últims deu anys «el vot independentista no ha parat de créixer».

També et pot interessar...