Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Restaurant 'La Tagliatella'

Els franquiciats de la Tagliatella trenquen el seu silenci sobre el tracte de l’empresa

Els empleats afirmen que no han parlat abans perquè tenen «molta pressió» per part de la cadena

Restaurant 'La Tagliatella'
Els franquiciats asseguren que l'empresa no es preocupa pels seus locals | Tagliatella

Els fanàtics de la cuina italiana de ben segur coneixeran la cadena  de restauració ‘La Tagliatella’, on ofereixen diverses varietats de pasta i pizzes. Aquesta cadena compta amb més de 300 franquícies  a tota Espanya, a més de tenir restaurants  a Andorra, França, Portugal i Alemanya.

Fa temps que la cadena  està experimentant el tancament de molts dels seus locals, mentre que d’altres estan obtenint pocs ingressos. Això fa saltar l’alarma entre les franquícies  espanyoles, ja que la cadena opta per obrir nous restaurants  abans que intentar millorar els ja disponibles.

La franquícia intenta ocultar aquesta «dramàtica» situació 

El diari ‘El confidencial digital’ ha pogut parlar amb algunes d’aquestes franquícies  del país, i han confirmat la seva preocupació pel que passarà en un futur no molt llunyà. Segons apunten, la gran majoria dels seus companys està vivint una situació «dramàtica», però que «ho tapa la franquícia».

Els franquiciats  també han assegurat que l’empresa s’està centrant a expandir el seu territori, una tàctica que consideren «massa ambiciosa i arriscada, sense cuidar els franquiciats ja existents». Segons expliquen, l’empresa es nega a atendre les seves demandes de renovació i no s’ha adaptat a un nou model de negoci i de consumidor. «La franquícia  no intenta readaptar-se. S’estan centrant només a vendre marques a nous franquiciats. Especialment a centres comercials, i no solen ser rentables», explicaven els afectats a ‘El Confidencial Digital’.

La cadena oculta el tancament de molts locals 

Els franquiciats  afirmen que després d’invertir gairebé un milió d’euros «et prometen una facturació de un milió i un milió i mig d’euros, però la realitat és que les vendes no solen passar de 500.000 o 600.000 euros. Així és impossible que surti rentable». És per això que molts d’ells estan pensant en portar aquest cas als tribunals.

A més, la cadena hauria hagut de tancar alguns restaurants  que no han transcendit públicament, i que els franquiciats anomenen en una llista. Així, encara que no hagi estat anunciat per La Tagliatella, són molts locals els que han tancat  al voltant del país: Fuenlabrada, Alcalá de Henares (Madrid), Lorca (Múrcia), Gijón, Saragossa, Oviedo, Santander, Sevilla, Algesires (Cadis), Màlaga, Valladolid i Mallorca.

El problema, apunten, és que el tancament  d’un restaurant  només serveix perquè el mateix local obri les seves portes en un altre punt de la ciutat: «Des de la Tagliatella  l'anomenen ‘reubicació’ o ‘trasllat’, però realment és una operació de venda de la marca a un nou franquiciat per reemplaçar l’anterior».

Senten «molta pressió» per part de l'empresa 

Tot i les nombroses irregularitats de la cadena, els empleats no s’han atrevit a denunciar els fets perquè tenen «molta pressió» per part de l’empresa. Tant és així que van crear un grup de WhatsApp per parlar del funcionament dels locals  i diversos membres de l’empresa van ordenar el tancament  del grup.

Alguns dels franquiciats  tenen dificultats per tirar endavant els seus locals, i alguns d’ells ja han hagut de tancar els seus restaurants. Per això, i segons han afirmat a ‘ECD’, en els pròxims dies passaran a reunir-se amb l’Associació Espanyola del Franquiciat per demanar que canviï la seva situació: «No volem perjudicar la marca. La nostra única intenció és donar un toc d’atenció perquè l’equip directiu es posi les piles».

També et pot interessar...