Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias cara a cara

Pablo Iglesias podria tenir els dies comptats al govern de Sánchez

Podemos acusa el PSOE de negociar amb qui no hauria i deixar de banda als seus socis

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias cara a cara
La coalició PSOE-Podemos està en plena crisi | Libertad Digital

La reunió celebrada ahir entre la vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, i una delegació de Ciutadans encapçalada per Edmundo Bal ha desencadenat el moment més tens entre la coalició PSOE-Podemos del que porta de mandat. 

El vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, ha mostrat la seva disconformitat amb aquesta trobada a través del seu perfil de Twitter. Iglesias ha retuitejat un missatge de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en què ataca a Ciutadans, assegura que governa gràcies a Vox i acusa una part del govern de mirar a la dreta. A més, el vicepresident també ha compartit les paraules de Pablo Echenique, que insisteix que les relacions Govern-partits les ha d'establir la coalició del govern, no una part unilateralment.

Els partits que van fer possible la investidura, incomodats per la relació PSOE-Cs

Tal com assegura 'El Mundo', la bona relació entre el govern de Sánchez i Ciutadans incomoda moltíssim a Podemos i a tots els socis que van fer possible la investidura, des d'ERC o de Compromís, fins al PNB. Unidas Podemos  rebutja especialment que el president pretengui negociar els pròxims pressupostos generals de l'Estat amb Ciutadans, o fins i tot amb el Partit Popular. 

Irene Montero ha deixat molt clara la seva opinió a través de Twitter, i ha volgut reiterar que des de Podemos no creuen que C's doni suport a les polítiques centrals del govern de coalició. La ministra d'Igualtat ha acusat Ciutadans de vetar a Podemos a la reunió d'aquest dilluns, i en resposta a aquesta acusació, Carmen Calvo ha dit que on hi ha un ministre del govern, hi ha tot el govern