Fernando Simón aclareix quan es declararà el confinament total a Espanya

Simón assegura que l'estat d'alarma «no ha de ser igual que el viscut fa dos mesos»

L'epidemiòleg Fernando Simón a una roda de premsa
Segons explica Simón, l'estat d'alarma podria instal·lar-se amb altres condicions i normes | Catalunya Diari

L'expansió del coronavirusper Espanya segueix a passos de gegant i en tan sols tres dies s'han detectat més de 8.500 casos, sense comptar amb les dades de Catalunya, Madrid i Navarra. Segons l'opinió de Fernando Simón: «No estem tan malament», però l'opció de tornar a l'Estat d'Alarma «no ha deixat d'estar sobre la taula».

Segons les paraules de Simón: «L'Estat d'Alarma no ha de ser igual que el viscut fa dos mesos, de manera que les condicions no tenen per què ser les mateixes». Ha afegit que han d'existir algunes condicions per poder-se aplicar l'Estat d'Alarma amb total legalitat.

«Hi ha d'haver un grau de transmissió comunitària no controlat. No cal en tot el territori, però sí en una extensió gran que pugui preocupar. A més, que s'estimi que les mesures que poden implantar les comunitats per si mateixes no siguin suficients i es requereixi una actuació del govern espanyol. Al marge d'aquestes dues, no podem donar un criteri clar, clau», manifestava.

Insisteix que «hem d'anar valorant l'evolució i la resposta de les comunitats; si consideren que les seves mesures no són suficients i el Ministeri reconeix que no ho són, es pot plantejar». «L'Estat d'alarma ha estat sobre la taula des del dia que es va derogar, però ara mateix no és imminent de cap manera», ha afirmat.

El nombre de brots segueix pujant sense control

Fernando Simón ha assenyalat que el Ministeri de Sanitatté registrats a hores d'ara un total de 560 brots actius de COVID-19 en diversos punts d'Espanya, 77 més que el passat dijous.

En roda de premsa aquest dilluns, l'epidemiòleg ha informat que, tot i que el major nombre de brots està lligat a l'àmbit familiar i social a través de reunions, hi ha més casos de brots que es produeixen per l'oci nocturn.

Com a bones notícies, ha apuntat que els brots en l'àmbit laboral, sobretot de temporers, «han disminuït substancialment i el nombre de casos associats també en l'última setmana o deu dies». Ho ha atribuït «en part important per les mesures preses per les CCAA. No obstant, ha advertit que «en algunes residències s'està tenint algun brot més gran del que desitjat», però «la major part» en treballadors.


Comentaris

envia el comentari