Un carrer del centre de Castelldefels amb un veí assegut en una terrassa i vianants passejant. Imatge del 30 de juny de 2020

Decisió urgent del Govern: el Vallès Occidental empitjora

El seu objectiu és «no haver d’arribar a imposar restriccions més severes com a altres municipis»

El Departament de Salut  i els ajuntaments de Sabadell, Terrassa  i Ripollet  (Vallès Occidental) han acordat fer cribratges de covid-19 en aquests municipis per controlar l'augment de casos positius  detectats els últims 14 dies. Segons informa Salut, l'objectiu d'aquestes proves massives és «no haver d’arribar a imposar restriccions més severes com a altres municipis».

Durant els propers dies el SEM  instal·larà unes carpes davant els centres d'atenció primària dels barris on ha crescut la incidència de la covid  per fer els testos. «La situació no és d’alarma, però volem evitar conseqüències més greus»,, apunta Anna Aran, gerent de la Regió Metropolitana Nord del Servei Català de la Salut, que remarca la necessitat de frenar les cadenes de transmissió.

El desplegament de testos massius ha estat un dels principals acords de la reunió celebrada aquest dilluns entre el Departament de Salut  i responsables de vigilància epidemiològica, atenció primària i diversos tècnics de Salut  de Sabadell, Terrassa i Ripollet  per definir una estratègia conjunta per frenar l'expansió de la covid.Salut  destaca que les entitats implicades en la intervenció se seguiran reunint al llarg d’aquest dimarts per tal d’acabar de concretar l'operativa.

El virus ha patit «un empitjorament fort»

Per la seva banda, investigadors del grup de recerca de biologia computacional de la UPC, el BIOCOMSC, han informat sobre l’evolució del virus al Vallès  i les expectatives no són bones. Segons anuncien, la propagació de la Covid  al Vallès Occidental  i Oriental  se situa actualment al voltant de 2 després de patir «un empitjorament fort». Això, traduït a un idioma més senzill, significa que cada infectat contagia a dues persones, raó per la qual està sent tan difícil controlar l’origen dels brots.

Sabadell  era tan sols fa una setmana la desena  ciutat catalana amb més positius. Ara, està en sisena posició com el municipi més afectat per la Covid-19, només per darrere de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Badalona i Cornellà de Llobregat.