Arriba la millor notícia sobre la vacunació massiva contra el coronavirus

Diversos països qüestionen si Rússia estaria anteposant el prestigi de realitzar la primera vacuna anti Covid-19 per sobre de les recomanacions sanitàries i científiques

Vacuna coronavirus
La vacuna genera anticossos i, de moment, no ha provocat cap efecte secundari | RTVE

Les autoritats russes van anunciar a finals del mes de juliol que aprovarien la primera vacuna contra el coronavirus abans del 10 d'agost, tot i que encara es trobaven en la fase 2 dels assajos clínics en humans. Pocs dies després, el ministre de Salut, Mikhaïl Murashko, va assegurar que es començaria ja l'assaig de la fase 3 amb la participació de milers de persones. Segons diversos mitjans del propi país, «tots i cada un dels voluntaris que es va prestar a rebre la vacuna experimental russa contra el coronavirus han desenvolupat immunitat sense efectes secundaris». 

Diversos països qüestionen a Rússia

Alguns països occidentals qüestionen si Rússia estaria anteposant el prestigi de realitzar la primera vacuna anti Covid-19 per sobre de les recomanacions sanitàries i científiques, ja que l'estan desenvolupant en terminis de temps molt curts. Malgrat això, han seguit cap endavant amb el seu experiment i, de moment, sembla que ha funcionat

«L'aprovació reguladora serà en les primeres dues setmanes d'agost. El 10 d'agost és la data esperada, però definitivament serà abans del 15 d'agost. Tots els resultats de les proves fins ara són molt positius», ha manifestat una font propera als investigadors russos, segons 'Forbes'. 

'Russia Today' recull les declaracions del ministre de Sanitat, Mikahïl Murashko, que assegura que «tenim previst que la campanya de vacunació més àmplia, que se sumarà de mica en mica al nou sistema d'atenció, comenci a l'octubre». Segons el ministre, s'espera que el proper 10 d'agost es distribueixi la vacuna a totes les regions del país, i els científics i els metges seran els primers a rebre-la. 

Murashko va voler anunciar que la segona vacuna russa es troba en aquests moments en procés de proves clíniques i ha afirmat que espera que «en el pròxim mes i mig o dos mesos», es rebin diverses sol·licituds de permís per a la realització de proves clíniques de noves vacunes. 

L'OMS es mostra pessimista

El coronavirus ha deixat gairebé 18 milions de persones infectades arreu del món i més de 686.000 morts. El director de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha advertit aquest dilluns en una roda de premsa que «potser mai hi hagi una solució definitiva» per la Covid-19, encara que surti una vacuna. 

«Diverses vacunes es troben en la fase 3 de les proves clíniques i tots esperem que d'elles surtin vacunes eficaces que ajudin al fet que la gent no s'infecti, però ara mateix no hi ha una panacea, i potser no l'hagi mai», ha declarat Tedros als mitjans. 

A més, el director de l'OMS ha recordat que els contagis per coronavirus s'han quintuplicat en els últims 3 mesos, i que mentre no arribi la vacuna, cal centrar els esforços a realitzar rastrejos exhaustius dels contactes i casos confirmats per controlar millor la pandèmia. 


Comentaris

envia el comentari