Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La Paeria de Lleida

La Paeria mostrarà un llaç groc i una pancarta en suport als polítics presos

El Ple del cartipàs municipal se celebrarà el dia 1 de juliol

Imatge de la Junta de Portaveus
Imatge de la Junta de Portaveus | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Lleida lluirà en els pròxims dies els símbols de suport als presos polítics i de condemna de l'1 d'octubre.  Els grups municipals d'ERC, de JxCAT i del Comú de Lleida, en la Junta de Portaveus que s'ha celebrat aquest matí presidida per l'alcalde Miquel Pueyo, han acordat situar un llaç groc en la façana que dona a la plaça de la Paeria i una pancarta en què es reclama la llibertat dels presos polítics en un dels balcons de l'avinguda de Blondel.

La qüestió sobre els símbols de la condemna dels fets de l'1 d'octubre i la petició de llibertat dels presos polítics era un dels punts de l'ordre del dia de la reunió d'avui de la Junta de Portaveus.

[predef]lleida-whatsapp-198[/predef]

Les sinceres paraules de Pueyo

Miquel Pueyo ha assenyalat: «no estem parlant de símbols o pancartes que reivindiquen la independència sinó la presumpció d'innocència i la llibertat, i el lliure exercici dels drets polítics per determinades persones, que una presó injusta i una pena anticipada i premeditada està limitant». L'alcalde ha asseverat que «els presos i els exiliats són represaliats per haver exercit càrrecs públics».

El paer en cap ha manifestat que «les institucions poden lluir el llaç groc i no lluir-lo no significa necessàriament neutralitat, sinó que també pot ser una actitud partidària». Pueyo considera que l'espai públic no és neutre ni en la seva formulació ni en el seu ús: «la neutralitat de l'espai públic està en la seva capacitat per acollir diferents i plurals expressions de llibertat i reivindicació, i no pas en negar-les totes. Si llevem a l'espai públic la capacitat de ser aparador, expressió dels nostres anhels i sentiments, estem autocensurant la nostra vida comunitària». Es preveu col·locar el llaç groc i la pancarta en el decurs d'aquesta setmana.

 

També et pot interessar...

  • Zapatero va telefonar Oriol Junqueras per traslladar la seva aposta pel diàleg
  • Els presos surten de Soto del Real amb destinació a les presons catalanes