Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra investit president de la Generalitat de Catalunya

El Parlament recorrerà al Tribunal Suprem la retirada de l'escó a Torra

La mesura s'ha aprovat amb l'abstenció del PSC

Quim Torra, en la seva investidura com a president de la Generalitat de Catalunya
Quim Torra, en una imatge d'arxiu al Parlament de Catalunya. | CatalunyaDiari

El ple del Parlament de Catalunya  d'aquest dimecres, 5 de desembre, ha aprovat que la cambra presenti un recurs al Tribunal Suprem contra la decisió de retirar l'escó al president de la Generalitat, Quim Torra. La proposta ha comptat amb el suport de JxCat, ERC, Catalunya En Comú Podem i la CUP; els vots contraris de Ciutadans i el PP i l'abstenció del PSC.

La cambra ha avalat presentar el recurs després que el TS digués que és el ple i no la Mesa qui ha de decidir si el presenta o no, com ja va intentar fer el 16 de gener. JxCat  ha dit que el recurs no és per defensar Torra, sinó la sobirania del Parlament. Els comuns hi han votat a favor perquè Torra «continua sent president» i la  CUP ha donat llum verda per «solidaritat antirepressiva». Els socialistes s'han abstingut per «no bloquejar». Tant C's com el PP consideren que el paper del Parlament no és defensar els interessos de Torra, sinó de tota la ciutadania.

Divisió de criteris al Parlament de Catalunya

El diputat d'ERC Marc Sanglas ha criticat Ciutadans i PP per «reclamar als despatxos el que no poden guanyar a les urnes» i els ha recordat que Torra continua sent el president «i ho serà mentre els seus ciutadans ho vulguin». El diputat de JxCat i vicepresident primer de la cambra, Josep Costa, ha negat que el recurs sigui per protegir  Torra, sinó per a defensar «les institucions del país i el Reglament i la sobirania del Parlament». Amb tot, ha avisat que «l'estratègia jurídica sense estratègia política i fermesa no és el camí».

El president de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, ha demanat al Parlament, als alts funcionaris i als diputats que no siguin «còmplices de l'egoisme polític» de Torra i Puigdemont. I és que, segons C's, la cambra catalana no ha de prestar els seus advocats a qui consideren ex president de la Generalitat. Carrizosa s'ha dirigit al PSC per demanar que recapaciti i ha deixat clar que C's vota 'no' al «segrest i la utilització del Parlament  per defensar un expresident que li sembla que està per sobre de les lleis». «Emparant un condemnat per delinqüència degraden la qualitat democràtica de Catalunya», ha conclòs.

També et pot interessar...