Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Més de 500 autocars sortiran de diferents punts de Catalunya per dirigir-se a Madrid

Els partits independentistes demanen una gran mobilització per la Diada

«Queden 15 dies per canalitzar aquest sentiment de desil·lusió d'alguns i tornar a sortir al carrer» comenten des d'ERC; mentre que per part de JxCAT diuen: «Hi serem tots perquè és una necessitat de país»

Més de 500 autocars sortiran de diferents punts de Catalunya per dirigir-se a Madrid
Els partits sobiranistes han tornat a demanar unitat a l'independentisme | CatalunyaDiari.cat

 

La diada ja és en boca de l'independentisme. Per això, a poc més de 20 dies per a la celebració, Esquerra i Junts per Catalunya han fet una crida a la mobilització aquest dissabte, demanant al sobiranisme que s'aboqui al carrer perquè és  «una necessitat de país» i una invitació a la reconciliació de l'independentisme. Primer, la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha considerat que la davallada d'inscrits a la manifestació de la Diada 2019 –un 25% menys segons dades de l'ANC- pot ser «un toc d'atenció» però s'ha mostrat convençuda de l'èxit un any més de la convocatòria. «Queden 15 dies per poder canalitzar aquest sentiment de desil·lusió d'alguns cap a sentiments d'il·lusió, de tornar a sortir al carrer per dir que hi som, malgrat la repressió», ha reflexionat en veu alta Vilalta als micròfons de Rac1.

«Nosaltres serem a la manifestació i també anirem davant de les presons per reivindicar aquesta injustícia de presó política que vivim al nostre país», ha puntualitzat la portaveu d'ERC. «Fem una crida perquè hi hagi moltíssima gent a l'11-S i no se n'alegrin aquells que voldrien que no fos un èxit», ha insistit Vilalta. Sobre l'estratègia unitària dels partits independentistes, la portaveu republicana s'ha mostrat més críptica. «S'ha de seguir treballant i intensificar les reunions entre tots els actors de l'independentisme. Cal poder transmetre ben aviat avenços en aquest sentit, encara que siguin petits punts d'acord. Són els deures que estem fent», ha manifestat Vilalta, que ha recordat que «quan hem estat capaços de posar-nos d'acord -no només els partits polítics sinó també les entitats- és quan més forts hem estat i més hem avançat". «Ens cal poder forjar aquesta estratègia unitària, sabent que hem de poder fer compatibles les nostres diferències. En lloc de retrets, cal focalitzar que l'adversari és comú», ha finalitzat la portaveu d'ERC.

Pujol: «Hi serem tots perquè és una necessitat de país»

D'altra banda, el portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha fet una crida a la calma i s'ha mostrat convençut de l'èxit de la Diada 2019, tot i la davallada d'inscrits xifrada en un 25% per l'ANC. «Hi serem tots perquè és una necessitat de país», ha afirmat Pujol als micròfons del Via Lliure de Rac1. «Seguim patint una repressió duríssima, seguim tenint presos polítics, i per això cal que hi siguem tots i tornem a mostrar unes imatges espectaculars de civisme i lluita col·lectiva», ha recalcat el portaveu adjunt de JxCat, que també veu possible una estratègia d'unitat clara en l'independentisme: «El calendari que afrontem aquest setembre i octubre ens obliga a teixir una estratègia d'unitat entre tots els actors», ha avisat Pujol. «Malgrat els entrebancs, sempre hem estat capaços de trobar el nexe d'unió i aquesta vegada no serà una excepció», ha conclòs.

També et pot interessar...

La Moncloa amenaça de denunciar el Govern per presentar Catalunya com «un estat» a l'exterior