Maragall «es va posar a plorar» en conèixer la mort de la seva esposa, Diana Garrigosa

Ho ha explicat a Catalunya Ràdio el seu germà i líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall

Pasqual Maragall i Diana Garrigosa, en un acte recent de la Fundació Pasqual Maragall.
Pasqual Maragall i Diana Garrigosa, en un acte de la Fundació Pasqual Maragall. | ACN

Tot i l'avançat estat de l'Alzheimer que pateix, l'ex president de la Generalitat entre 2003 i 2006, Pasqual Maragall, és conscient que aquest dilluns a la tarda va morir, de forma sobtada, la seva dona, Diana Garrigosa. Maragall va ser diagnosticat mesos després d'abandonar la presidència de la Generalitat i va fer públic que patia Alzheimer l'octubre de 2007.

Maragall «es va posar a plorar literalment» en conèixer la mort de Diana Garrigosa

Més de dotze anys després, la malaltia ha fet que perdi moltes de les seves facultats, però no li ha impedit assabentar-se de la mort de Diana Garrigosa, la seva companya de vida; la dona amb qui es va casar fa 55 anys i que és la mare dels seus tres fills.

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona i germà del president, Ernest Maragall, ho ha explicat aquest dimarts al matí en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio'. Ernest Maragall ha relatat que l'ex president català «es va posar a plorar literalment» quan va tenir coneixement de la tràgica notícia.

«En Pasqual està en l'estat general en què es troba, però això no ha impedit que s'adonés de la situació que estava vivint. Va tenir una reacció absolutament directa i d'expressió de sentiment absolut», ha detallat Ernest Maragall.

Diana Garrigosa va morir dilluns de manera sobtada

Llicenciada en econòmiques i professora d'informàtica, Garrigosa va tenir tres fills amb Maragall, i va ser militant del PSC durant bona part de la seva vida. Es va donar de baixa del partit el 2006, poc abans que se sabés que el seu marit no tornaria a ser presidenciable.

Dos anys més tard, quan ja se sabia que Maragall estava afectat d'alzheimer, la parella va crear la Fundació Pasqual Maragall dedicada a la lluita contra aquesta malaltia. Garrigosa presidia actualment la institució. L'any 2010 Garrigosa i Maragall van protagonitzar la pel·lícula 'Bicicleta, cullera, poma' de Carles Bosch, que aprofundia sobre la dolència.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari