Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
David Bonvehí

El PDeCAT no descarta canviar de nom i assumir la marca de Junts per Catalunya

El partit reuneix el seu Consell Nacional aquest dissabte, 14 de desembre

El PDeCAT celebra aquest dissabte, 14 de desembre, el Consell Nacional de la formació. Sobre la taula, la relació que ha de mantenir el Partit Demòcrata amb Junts per Catalunya, la marca sota la qual han participat en les diferents conteses electorals que s'han dut a terme els darrers mesos a Catalunya.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Tot i que no està inclòs en l'ordre del dia, segons han apuntat fonts de la formació a Catalunya Diari, «es podria donar el fet que algú, amb el corresponent aval,  volgués incloure el debat sobre substituir el nom de PDeCAT per la marca de Junts per Catalunya». Dirigents del partit entenen, com han manifestat en declaracions a aquest mitjà, que «la marca està molt més consolidada que el nom de PDeCAT».

Així doncs, no es pot descartar que d'aquest dissabte sorgeixi la tercera transformació de l'antic espai convergent i el PDeCAT, que va ser el successor de Convergència Democràtica, doni el relleu a Junts per Catalunya, un nom que va néixer com a marca electoral i destinat a transmetre un missatge d'unitat en el món independentista.

Integració sí, dissolució no

El president del PDeCAT,  David Bonvehí, confia que el Consell Nacional aprovi integrar la formació dins d'un nou partit sota les sigles de Junts per Catalunya, però sense dissoldre-s'hi. Així, el Partit Demòcrata aspira a mantenir una certa influència ideològica i quotes de decisió i poder dins el nou engranatge.

Dirigents del partit han explicat que «a Junts ens reunim gent que ve del món convergent, i que reivindica l'herència d'aquell període, amb gent que no vol saber res de tot el que va fer Pujol. Treballem per aconseguir una bona convivència entre aquests dos sectors, però tenint clar que, l'escàndol del president Pujol ens va decebre, però l'obra política de Pujol va ser extraordinària, transformadora del país». 

La integració del PDeCAT dins de Junts per Catalunya no és l'únic tema sobre la taula d'aquest Consell Nacional. Els assistents també debatran sobre  la investidura, o no, del candidat a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez; la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la immunitat, o no, d'Oriol Junqueras i Carles Puigdemont; el futur judicial del president Torra i el paper que ha de jugar la Crida. Es gira feina al Partit Demòcrata. 

També et pot interessar...