Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Davd Bonvehí no ha volgut posicionar-se clarament en l'abstenció a Sánchez

El PDeCAT no es posiciona sobre l'abstenció a Sánchez que defensen els presos

El president del partit, David Bonvehí, ha manifestat que respectaran la decisió de JxCat en el Congrés i ha afirmat que «encara queda temps» per la negociació
Davd Bonvehí no ha volgut posicionar-se clarament en l'abstenció a Sánchez
Davd Bonvehí no ha volgut posicionar-se clarament en l'abstenció a Sánchez | efe

 

El president del PdeCAT, David Bonvehí, ha manifestat aquest dilluns que respectaran i donaran suport a la decisió que prengui JxCat al Congrés sobre la investidura de Pedro Sánchez,  deixant clar que «encara queda temps» per a la negociació, i descartant apostar per l'abstenció o el vot en contra.

 

Així s'ha manifestat en roda de premsa després que els presos de JxCat enviessin una carta la setmana passada als òrgans de direcció de JxCat apostant per l'abstenció en la investidura, posició que xoca amb el 'no' expressat fins al moment per les diputades Laura Borràs i Míriam Nogueras, al capdavant del grup. «No vull fer una valoració del que opinin els presos respecte a la resta de diputats. Són companys meus de partit, i també membres del Congrés», ha subratllat Bonvehí, que ha cridat a seguir dialogant i a respectar les negociacions que s'estan duent a terme.

 

Descarten donar suport a Sánchez

«El que hem descartat és donar suport a Sánchez, i a partir d'aquí esperem la proposta que facin els set diputats», ha afegit el president del partit, destacant que l'acord que aconsegueixin també tindrà molt en compte el que es debati a l'espai de coordinació de JxCat, on està l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'actual, Quim Torra. 

 

Segons Bonvehí, ha de sortir una posició consensuada del 'sí' de JxCat al Congrés: «Per lleialtat ètica i per la dinàmica del nostre partit, és JxCat qui ha de prendre una decisió». Algunes veus del PDECat  avalen la posició de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull mentre que d'altres diputades al Congrés, com Míriam Nogueras, s'oposen a facilitar la investidura del líder del PSOE.

 

Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull entrant al Congrés
Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull entrant al Congrés | CatalunyaDiari.cat

 

La carta dels presos

El posicionament de l'independentisme davant la investidura de Pedro Sánchez és un debat que encara està obert. Alguns són partidaris de bloquejar-lo per la manca d'ofertes concretes per Catalunya, mentre que d'altres defensen afavorir la seva investidura per evitar noves eleccions.  Pel que fa als presos polítics, ja tenen un posicionament clar: defensen l'abstenció.

D'aquesta manera, ho van mostrar en una carta de set pàgines amb arguments a favor a no posar traves al líder del PSOE per a ser investit. Els promotors han estat Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sánchez, diputats suspesos al Congrés i a l'espera de la sentència del Suprem.

Així, el posicionament dels presos  sembla ser més favorable a ajudar el PSOE que altres membres de la formació, com pot ser Quim Torra o l'entorn de Puigdemont. D'altra banda, els qui defensen l'abstenció tenen al seu costat el suport d'Artur Mas,  un dels partidaris d'evitar el bloqueig que porti a noves eleccions. 

També et pot interessar...